Виробництво буржуйок для бійців фронту налагодили шполянські волонтери

«Подаруй тепло захиснику» так цілком можна назвати душевний порив волонтерів зі Шполи, які з настанням холодів налагодили виробництво пічок-бужуйок щоб українські захисники могли обігрітись та підігрівати їжу у холодних бліндажах та окопах.

Про це журналісти «City News» дізнались спілкуючись з відомим затятим та ініціативним шполянським волонтером Олександром Сімаком.

– З настанням холодів у наших військових з’явилась потреба обігріватись у окопах та бліндажах. Виготовлювати буржуйки почав мій кум Орест Вовчко. Створені ним буржуйки користуються популярністю у військових, бо зроблені так, зо ними можна не лише обігріватись, але й гріти чи готувати їжу. Наші бійці дуже задоволені виробами Ореста, – розповів пан Олександр.

Нині ці буржуйки шполянські волонтери передають українським захисникам. Олександр та Наталія Сімаки не лише волонтерять, але й згуртували навколо себе коло однодумців, і нині співпрацюють з новою потужною волонтерською структурою ГО «НПО Наш Шлях». У цій структурі веде волонтерську діяльність і син Наталії та Олександра – Олександр-молодший. А ще родина Сімаків – традиційні партнери БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Вона продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *