Фіксує все, що відбувається з затриманими: черкаські поліцейські презентували нову систему

У Черкаському районному управлінні поліції ГУНП в області запрацювала нова безпекова система «Custody Records». Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у фейсбуці.

“Разом із начальником обласної військової адміністрації Ігорем Табурцем побачили на власні очі, як та за якими принципами все працює.

Цей проект створений для того, щоб захистити порушника від будь-яких можливих неправомірних дій з боку поліцейських, а самих правоохоронців – убезпечити від безпідставних звинувачень чи провокацій. Система фіксує все, що відбувається із затриманими: кожен крок записується на відео зі звуком, створюється детальне електронне досьє.

Наразі це вже 36 підрозділ в Україні, в якому запровадили систему «Custody Records», та перший у нашій області. Облаштувати її вдалося завдяки співпраці міської ради з обласною військовою адміністрацією та ГУНП в області.

У приміщенні Черкаського районного управління поліції провели перепланування, відремонтували кімнати, всюди обладнали камери спостереження, встановили комп’ютерну систему. Важливо, що затриманий обов’язково спілкується з інспектором із дотримання прав людини, якому розповідає про стан свого здоров’я, про поводження з ним поліцейських.

Сподіваюсь, що нова система мінімізує ризики конфліктних ситуацій під час затримань та підвищить довіру населення до правоохоронних структур”, – написав Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *