У Черкасах переселенців навчають танцювати танго

Завдяки Інтеграційному хабу «Черкаси – твоє місто» зо два десятки черкасців і переселенців з Харківщини, Донеччини та інших регіонів України закружляли на першому занятті в ритмі аргентинського танку.

Про це повідомляють у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

– Переселенці трохи губляться в чужому для них місті, – пояснює викладачка Вікторія Духота . Тут вони не мають друзів. Тому наша мета – не лише навчити їх танцювати, а й перезнайомити. Щоб виникли нові зв’язки, щоб люди мали можливість спілкуватися з однодумцями.

– Танго – це чудовий спосіб поринути в інший світ, хоч на годину забути про свої проблеми, – додає інша викладачка Віта Кулик, – Ти приходиш на заняття і забуваєш про все на світі, що відбувається за межами залу. Існують лише музика і рух. Та гарний настрій.

Проєкт «Інтеграційний хаб «Черкаси – твоє місто» реалізується Громадською Організацією «Україна НА ЧАСІ» – Spotlight on Ukrainе в межах програми «Стійкість», яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з European Union in Ukraine у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу. Проєкт підтримує Департамент соціальної політики Черкаської міської ради і заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *