П’ять карематів та одну сітку щодня виготовляють у Черкасах трудівниці

Щодня по одній маскувальній сітці та по п’ять теплих комплектів-карематів виготовляють черкаські трудівниці з ветерансько-волонтерської організації Дніпровського району.

Про це журналісти «City News»  дізнались у спілкування з активістками волонтерського руху Любов’ю Кашаєвою та Клавдію Бєлоблодською.

– Сітки і каремати у нас не залежуються, бо їх забирають одразу. В основному працюємо під замовлення військових, бо матеріали для маскувальних сіток, карематів, подушок дістати не просто, бо вони не з дешевих. Проте нам допомагають партнери – організації, які виробляють аналогічні речі та волонтери, які знаходять необхідні тканини та матеріали на основу. Є група волонтерів, які працюють на дому і самі виплітають основу для сіток. Наш колектив, окрім сіток і карематів також виготовляє прапори, шиє для солдат труси, в’яже теплі шапки та шкарпетки. Намагаємось робити якомога більше для наших захисників, для наближення Перемоги, – поінформувала журналіста «City News» волонтерка Любов Кашаєва.

З історією та діяльністю ветерансько-волонтерської організації Дніпровського району журналіста «City News» ознайомила її творець, черкащанка Клавдія Бєлоблодська.

– Ми почали працювати з осені 2020 року. Збирали та передавали одяг для дітей у інтернат, що у Золотоноші, а для українських солдат на фронті шили килимки, плели маскувальні сітки, в’язали і дотепер в’яжемо теплі шкарпетки та шапки. З початку відкритого вторгнення солдати у нас замовляють каремати. Наш каремат має розміри 1 метр 70 сантиметрів на 80 сантиметрів. Це такий теплий матрацик, знизу основа з матеріалу, що не промокає, а зверху така, щоб бійцю тепленько було. У каремат ми кладемо подушечку, серветки, теплі шкарпетки, куртку, або светр і теплі штани- тріко. За можливості також додаємо невеликий пакет солодощів чи горішків. Оцей комплект ми туго скручуємо, щоб солдату його було легко і зручно переносити. За минулий місяць зробили і передали 59 таких комплектів. Продовжуємо робити сітки. За минулий місяця виготовили дев’ять сіток. А сітки у нас особливі. Робимо основу, а потім наплітаємо тканину і нав’язуємо з тканини бантики з тих кольорів, які замовляють на передовій. Недавно передали на фронт 100 мішків одягу, загальною вагою 1 тонна.  Протягом останнього тижня щодня виготовлюємо одну сітку і п’ять карематів. У колективі постійно трудиться біля 20 волонтерів, і ще є волонтери, які працюють на дому, – розповіла пані Клавдія.

Нині майстри ветерансько-волонтерської організації пропонують українським воїнам зроблені власноруч маскувальні сітки, кікімори, каремати та подушки.

Днями вони оприлюднили на власній сторінці у «Фейсбук» оголошення, у якому пропонують українським воїнам ті речі, які вони самі виготовляють:

«Наші любі захисники, звертайтеся до нашої ветерансько-волонтерської організації Дніпровського району. Ми із радістю допоможемо Вам тим, що в наших силах. Наші «бджілки» дуже дякують Вам, що Ви щодня наближаєте перемогу, тому день і ніч плетуть сіточки, шиють матраци, каремати, подушечки, збирають теплі речі. Наша адреса: м. Черкаси, вул. Гетьмана Сагайдачного, б. 237. Телефон: 066-609-03-93 Любов Кашаєва, 096-042-05-91 Клавдія Бєлоблодська», – йдеться у тексті.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *