У Смілі комунальний готель продали «по англійськи» за 5 мільйонів

У Смілі з молотка продали готель «Сміла», що був у комунальній власності за ціною, яка була майже утричі нижчою за стартову. При стартовій ціні в 14 мільйонів лот продали трохи більше за 5 мільйонів. Аукціон у якому ціна лоту з кожним кроком знижується, а не зростає, називається англійським.

Результати аукціону оприлюднено на порталі Української універсальної біржі.

Комунальний готель «Сміла» – збитковий. Рішення про його продаж прийняли депутати Смілянської міської ради ще торік. Готель виставляли на аукціон кілька разів, проте продати не змогли.

Цього разу відбувся англійський аукціон, під час якого сума не зростає, а навпаки понижується. Участь у аукціоні взяли три компанії: з Черкас, Києва та Львова. Найбільшу суму вказало підприємство із Західної України – ТОВ Іскра Транс Логістик. Вона зголосилися придбати готель у Смілі за 5 млн 70 тис. грн.

Другим був учасник із ціною 5 млн грн – ТОВ «Агро-Рось», що належить колишньому депутату Верховної Ради трьох скликань Анатолію Семинозі. 

Готель «Сміла» розташований у центрі міста. Депутати, ухвалюючи рішення про його продаж, виставили умови: має бути збережений профіль закладу, а також погашена заборгованість по заробітній платі та деяких платежах. У коментарях міський голова Сміли Сергій Ананко зазначав, що готель був зитковим. Щоб його привести до ладу, потрібно вкласти із бюджету кілька мільйонів гривень.

Кошти від продажу готелю «Сміла» мають надійти до бюджету розвитку міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *