У Черкасах відкрили меморіальну дошку на честь воїна-земляка Геннадія Міхеля  

Ім’я українського патріота, захисника України з Черкас Геннадія Міхеля, який віддав за незалежність України найцінніше – своє життя, увіковічнили у меморіальній дошці. Пам’ятний знак встановили на фасаді черкаської загальноосвітньої ЗОШ № 24 школи, де він навчався.

Непоправну втрату понесла родина керівниці ТРЦ «Хрещатик Сіті», очільниці Благодійного фонду БО «БФ Хрещатик Сіті» Інни Бандури.

Війна проти російської агресії за волю і незалежність України вирвала з лав патріотів її брата – офіцера Збройних Сил України Геннадія Міхеля.

Колектив ТРЦ «Хрещатик Сіті» та команда волонтерів Благодійного фонду БО «БФ Хрещатик Сіті» висловлюють глибокі співчуття родині Інни Бандури.

Життя українського воїна обірвалось у боях на одній з найгарячіших ділянок фронту.

«За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі…» Орденом Данила Галицького посмертно Президент України нагородив капітана Збройних сил України, черкащанина Геннадія Міхеля.

Відповідний Указ Президента України №55/2023 «Про відзначення державними нагородами України» оприлюднено на сайті Президента.

«Дуже хочеться написати про любов…Любов вона в погляді, в словах, в діях. Любов, це коли він лайкає всі твої пости в Фейсбук, а потім каже «ти ж пиши там про нормальні речі, а то там де я зараз часу читати не має». Любов це отримати повідомлення «Я щасливий, що ти в мене є». Любов це коли тобі здається, що ситуація безвихідна, а він тобі каже «Все вирішим сестричка»…і навіть коли не має більше слів, тільки мертва тиша, лишається любов… Дякую, заступниці міського голови Черкас Анастасії Чубіній, директору черкаської ЗОШ № 24 школи Геннадію Федоровичу Скирді, Оксані Антонюк (РА Багіра) за вашу патріотичну позицію, за сприяння і допомогу в встановленні меморіальної дошки Герою! Дякую всім присутнім, особливо побратимам, які попри все знайшли можливість бути сьогодні з нами і вшанувати пам’ять мого брата. Пам’ятаємо, якою непомірною ціною ми виборюєм нашу свободу!Героям вічна Слава!», – написала на власній сторінці у «Фейсбук» Інна Бандура.

Відкриття меморіальної таблички полеглому герою відбулось під час мітингу пам’яті на подвір’ї школи за участю керівництва Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради адміністрації та колективу ЗОШ № 24.

“Сьогодні на честь мужнього воїна Геннадія Аркадійовича Міхеля у навчальному закладі, в якому він навчався з 1980 по 1990 року, відкрили меморіальну дошку. На початку повномасштабного вторгнення 49-річний Геннадій Аркадійович, будучи вже громадянином Ізраїлю, не роздумуючи став на захист Батьківщини. Він був заступником командира окремого стрілецького батальйону з тилу, відповідав за матеріально-технічне забезпечення бригади.«Герой віддав найцінніше – власне життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Завдяки таким патріотам, ми маємо можливість щоденно жити своїм буденним життям, працювати, навчатися та розвиватися» – зауважила під час відкриття заступниця директора департаменту освіти та гуманітарної політики – начальниця управління освіти Надія Євчак. Зазначимо, що за ініціативи профільної заступниці міського голови Анастасії Чубіної наразі готується уніфікована модель меморіальної дошки, щоб вшанувати випускників шкіл міста, які віддали своє життя за незалежність України”, – йдеться на сайті Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Читати за темою:

Президент нагородив черкащанина, який віддав життя за Україну

Сьогодні у Черкасах в останню путь проведуть військового, який віддав життя за Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *