Про освіту в області під час воєнного стану Табурець доповів міністру

Якісна та безпечна освіта під час війни – наш безумовний пріоритет. Досвідом Черкащини в цій сфері поділився Ігор Табурець на круглому столі під головуванням міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Про це він повідомив у своєму телеграм каналі.

“З початком війни навчальний процес в області тимчасово зупинився. З часом, коли  безпекова ситуація дозволила його відновлювати, виявилось, що не всі заклади готові повертатися до навчання.

У мирний час на балансі закладів освіти області  перебували лише 44 протирадіаційні укриття. Тому спільно з органами місцевого самоврядування ми провели значну роботу з  облаштування укриттів і визначили для себе курс на очне навчання.

До 1 вересня спільними зусиллями ми зуміли забезпечити укриттями близько 60% закладів освіти, починаючи від садочка і завершуючи університетом. Наразі цей відсоток становить майже 82. І ми не зупиняємось!

Паралельно з цим спільно з освітянами перебудовуємо роботу всієї галузі під виклики воєнного часу.

Коли хтось думає, що долати освітні втрати і переформатовуватися, –  це затратно та ресурсно, то не робити цього – ще дорожче.
Бо інвестиції в освіту – інвестиції в майбутнє України!”, – повідомив Табурець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *