Подарунки жінкам, які служать у ЗСУ з Черкас відправили у військову частину (фото)

Подарунки для жінок, які нині служать у Збройних Силах України до Міжнародного жіночого дня збирали і спільно створювали власноруч волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті», підприємці, переселенці та черкаські школярі. Зібрані подарунки та виготовлені під час майстер-класів обереги, окопні свічки та листівки вже відправили у одну з військових частин ЗСУ.

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Початок цієї історії поклав збір подарунків, який для жінок, що служать у одній з військових частин, оголосили волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті».

До участі у ньому долучились черкаські підприємці, жінки з родин, яких війна вигнала з рідних країв та школярі. Завершилась акція справжнім святом, у якому взяли участь жінки-переселенки, волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» та близько півсотні учнів з ЗОШ №3 і «ЗОШ № 13».

У ході дійства всі учасники взяли участь у майстер-класах з виготовлення оберегів та окопних свічок. А найменші учасники своїм руками створювали малюнки і аплікації, які як вітальні листівки до Міжнародного жіночого дня підписали для жінок, які нині служать в армії.

– Фонд отримав запит від нашого партнера – волонтерської організації на засоби індивідуальної гігієни для жінок. Виявилось, що таке прохання надійшло від однієї з військових частин Збройних Сил України, у якій служать десять жінок-військовослужбовців. Дізнавшись про це ми вирішили, що на початку весни, у переддень Міжнародного жіночого свята, жінкам, які служать у війську варто створити святковий настрій. Ми зібрали все, що було у нашому Фонді і сформували десять подарункових наборів, – розповіла Інна Бандура.

Волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» почали розповідати друзям і знайомим про цю ініціативу, і до неї почали долучатись інші черкащани. Одна підприємиця передала для військових жінок мармелад у патріотичних кольорах. Знайомі волонтерки БО «БФ «Хрещатик Сіті»Тетяни Моргуненко – колектив перукарні «Мальва» передавали до тих подарункових наборів різні необхідні речі. Її ж знайомі долучили до акції школярів з ЗОШ №3

– Коли  до тих наборів додались окопні свічки, ми подумали, що буде правильно і круто, якщо організуємо майстер-класи для школярів по виготовленню окопних свічок, оберегів, вітальних листівок. Ідею створити листівки підказали четвертокласники третьої черкаської школи, які малювали малюнки для військових жінок. Отак і виникла ідея провести ці майстер-класи. Участь у них взяло близько півсотні школярів  з ЗОШ №3 і «ЗОШ № 13», – зазначила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті».

По завершенню майстер-класів юних учасників чекав солодкий стіл з соком, чаєм, узваром та смачними тістечками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *