Провалили позачергову сесію Канівської міськради через «партію путлєра»

У жорсткому клінчі продовжують утримувати життя Канівської громади одинадцятеро депутатів міськради. Блокуючи сесії, вони добиваються повернення депутатських повноважень трьом депутатам-списочникам від ОПЗЖ (цю партію, заборонену в Україні через відверту проросійську позицію в народі прозвали “партією путлєра”). Восьмого березня, традиційно не з’явившись, ця депутатська група зірвали позачергову сесію Канівради.

Про це повідомили журналісти «City News».

Протягом восьми місяців одинадцять ігнорують пленарні  засідання сесії Канівської міської ради. Без їх присутності немає кворуму, внаслідок сесія не відбувається. Цього разу вони дружно не з’явились на позачергову сесію.

Як пояснив присутнім Канівський міський голова Ігор Ренькас, позачергову сесію скликали відповідно до звернення частини депутатів міськради  у зв’язку з необхідністю розгляду вкрай важливих для громади Канева питань. Щоб розблокувати роботу сесії міський голова і керівництво міста неодноразово зверталось до депутатів, що блокують проведення пленарних засідань ради. Проте жодних результатів це, поки не дало.

Задля подолання політичної кризи у Канівраді, міський голова оголосив про намір звернутися до керівників політичних партій, з проханням вплинути на своїх канівських одно партійців, що влаштували обструкцію. Адже зриваючи пленарні засідання міської ради вони водночас шкодять і Канівській громаді й іміджу партій, за списками яких обрані.

– Мені соромно за те, що відбувається у час, коли в Україні триває війна. Як міський голова, я вибачаюся за ситуацію, що склалася у місті, – підсумував Ігор Ренькас.

Начальник юридичного відділу виконавчого комітету Канівської міської ради Наталія Лісова поінформувала про рішення Черкаського окружного адміністративно суду щодо депутата від колишньої фракції «Опозиційна платформа – За життя» Вадима Туливітра.

– Суд визнав протиправним та скасував рішення Канівської міської ради «Про дострокове припинення повноважень депутатів Канівської міської ради скликання, які були обрані за партійними списками від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» в частині дострокового припинення повноважень депутата Вадима Туливітра. Це рішення від 24 лютого ц.р. набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, тобто через 30 днів, – сказала вона.

Здобутками восьмимісячної блокади Канівради є низка не вирішених питань соціального, економічного, культурного напрямків. Нині Канів чи не єдине місто в Україні, у якому досі не ухвалений  бюджет громади на поточний рік. А без вирішення цих питань повноцінне функціонування Канівської міської територіальної громади неможливе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *