«Танець пінгвіна» у Каневі» зібрав 12 тисяч гривень на прилад для солдата-канівчанина

У ході благодійної виставки фоторобіт полярника і фотографа з Канева «Танець пінгвіна» канівчани зібрали 12 тисяч гривень на прилад нічного бачення PVS 14 NW1 для земляка-солдата Андрія Біліловця та його побратимів.

Як «City News» вже інформував читачів, з п’ятниці по неділю у Каневі у одному з залів міського комунального підприємства «Авто-Ріка» працювала благодійна фотовиставка «Танець пінгвіна» приурочена до Всесвітнього дня Землі.

Під час виставки глядачі могли взяти участь у зборі коштів на придбання приладу нічного бачення PVS 14 NW1 для свого земляка – бійця ЗСУ Андрія Біліловця та його побратимів, які нині боронять Україну.

За три дні роботи фотовиставки на придбання обладнання для ЗСУ зібрали 12 тисяч гривень.

Автором виступив кухар 15-ї Української антарктичної експедиції (2010-11 рік), канівчанин, самобутній фотограф, Микола Шульга. Перебуваючи на крижаному континенті він проявив себе не лише вправним кухарем, але й фотографом. Об’єктив його камери закарбував роботу полярників станції «Академік Вернадський», краєвиди Антарктиди красу природи крижаного континенту та неповнорні миті життя місцевої фауни.

До представленої збірки робіт увійшли 42 світлини, що зафіксували красу єдиного на планеті континенту незаселеного людьми.

Організувати виставку самобутньому художнику допомогли працівники міського відділу культури, КП «Місто» та члени Молодіжної ради.

– Дуже важко було відібрати якусь частину своїх фоторобіт для виставки. З 400 фотографій я відібрав 100, а потім з них залишив 42. Хотілося підібрати дійсно щось цікаве, – поділився Микола Шульга.

Кожна світлина з виставки має свою історію створення. Їх під час відкриття «Танцю пінгвіна» полярник невтомно розповідав, коментував, а також відповідав на запитання гостей щодо умов життя та побуту полярників, флори і фауни Антарктиди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *