Німецькі волонтери з Ліндау передали волонтерам з Черкас одяг і продукти

Їжу, одяг, продукти, засоби гігієни для немовлят та багато потрібних речей, отримали черкаські волонтери «Хрещатик Сіті» від колег з німецького міста Ліндау. Поява нового мосту україно-німецької дружби– чудовий приклад народної дипломатії, який втілила волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Тетяни Моргуненко.

Про це повідомили журналісти «City News».

Початок історії поклала поїздка волонтерки БО «БФ «Хрещатик Сіті» Тетяни Моргуненко по сімейним справам до німецького міста Ліндау.

Але пані Тетяна не  була б волонтеркою, якби у цій поїздці не роззнайомилась з німецькими волонтерами серед яких багато представників української діаспори у Німеччині.

– Вирішувала приватні питання і познайомилась із українкою Анжелікою Степановою, яка 20 років тому одружилась з німцем з Ліндау, а тепер входить до волонтерської організації «Іршавські промені». Ліндау – невелике місто, населення якого не більше 25 тисяч жителів. Проте у їхній громаді існує така волонтерська структура як Ukraine hilfe Bodolzer Dorfstüble. Її лідер – колоритний і цікавий чоловік – Ralf Eisenhut, – розповіла Тетяна Моргуненко.

-Вона була приємно здивована, коли дізналась, що Ukraine hilfe Bodolzer Dorfstüble допомагає Україні усім чим може.

– Коли почалось повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, ця волонтерська організація порівняно невеликої громади, як і багато таких же у Німеччині, почала збирати допомогу для українців. Вона має власний Центр, який опікується нашими співгромадянами, що виїхали до Німеччини через війну. Жителі Ліндау власноруч збирають і возять в Україну все, що можуть. А це одяг, продукти, засоби гігієни. Днями відбулась третя така поїздка. Вони привезли у Кропивницький допомогу на семи автобусах, частинку з якої передали для Благодійного Фонду «Хрещатик Сіті». І за це наш Фонд дуже вдячний волонтерам з німецького міста Ліндау, яке не дивлячись на велику відстань, що відділяє Черкаси від нього, виявилось таким близьким для України – додала пані Тетяна.

Довідка «City News»:

Це мальовниче місто цілком можна вважати однією з перлин Баварії. Ліндау понад тисячу років. Воно розташоване на узбережжі Боденського озера при впаданні в неї річки Лайблах, що розділяє Баварію та Австрію, а історична частина міста – на однойменному острові площею 0,68 км2, з’єднаному з берегом мостом і дамбою. Ліндау знаходиться недалеко стику австрійських, німецьких і швейцарських кордонів поблизу південно-східного краю озера, навпроти гори Пфендер в Австрії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *