Обладнання для унікальних аналізів води отримало підприємство “Черкасиводоканал”

Лабораторія «Черкасиводоканалу» отримала від благодійників обладнання, яке дозволить першими в Україні проводити унікальні аналізи за розширеним спектром показників, інформує пресслужба КП.
Мова йде про доукомлектування діючого газового хроматографу окремим додатковим інжектором і детектором, які в рамках благодійної допомоги надала КП «Черкасиводоканал» міжнародна організація МОМ.
«Ми першими в Україні будемо робити глибокий додатковий аналіз води на вміст бензолу і хлорфенолу. Це хімічні отруйні речовини, які є небезпечними для здоров’я людини, тож, дуже важливо перевіряти воду на їхній вміст, щоб гарантувати споживачам питну воду високого рівня якості та безпечності. Це європейські стандарти, які нарешті з’явилися і в Україні», – радіє Тетяна Проценко, начальник лабораторії з контролю за якістю питної та стічних вод КП «Черкасиводоканал».
«Ми щиро вдячні за цю допомогу благодійній організації МОМ, наша лабораторія вже давно мріяла про ці додаткові можливості. Дякуємо ще раз за підтримку благодійникам, йдемо разом до європейських стандартів і перемоги!» – додає Іван Сухарьков, директор КП «Черкасиводоканал».
Для довідки: співпрацю щодо поставки додаткового обладнання КП «Черкасиводоканал» і МОМ почали у березні. За кілька тижнів міжнародна організація продовжить доукомплектування обладнання лабораторії і проведе навчання для персоналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *