У Черкасах книжки російською здають на макулатуру, щоб допомогти армії

Близько двох тижнів у Черкасах триває акція по збору на макулатуру книжок, надрукованих російською мовою, з метою допомогти ЗСУ. Акцію ініціював Територіальний центр надання соціальних послуг м. Черкаси за підтримки заступниці міського голови Черкас Марина Гаркава.

Про це у мережі «Фейсбук» повідомив Департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Збір літератури продовжуватиметься до 8 травня. Участь у акції взяли сотні черкасців, а також жителі регіонів, охоплених війною, які тимчасово проживають у Черкасах. За словами її ініціаторів, на виручені кошти придбають те, що допоможе нашим захисникам бити ворога на передовій.

– Я народилася і виросла на Луганщині, де майже всі розмовляли російською. Освіту теж здобула «тою» мовою. Однак коли переїхала жити до Черкас, а це співпало з проголошенням нашої Незалежності, почула, наскільки красива, багата і вишукана українська мова. Почала її вчити. А в 2014-му всі моя родина принципово припинила спілкуватися мовою окупанта. Літературне слово було завжди відображенням принципів і поглядів суспільства. Як вони в росії, думаю, вже ні в кого сумнівів не лишилося. Тому ні нам, ні нашим дітям ці книжки не потрібні. Маємо зараз усі можливості вчити і популяризувати наше рідне українське слово, – вважає одна з ініціаторок акції, пані Ірина.

Здати літературу, надруковану мовою агресора вирішив і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який днями приніс у хол приміщення Департаменту чималу коробку з книжками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *