Дитячу їжу і засоби гігієни до Черкас з Кіровоградщини привезла тальнівчанка

Чималу партію дитячого харчування та засобів гігієни для найменших українців у розпорядження благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті» передали волонтери з сусідньої Кіровоградщини.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Такі потрібні нам дитяче харчування та засоби дитячої гігієни нашому Фонду дали  Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг Новопразької селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області» та місцевий Волонтерский центр «НадіяЄ». Привезла цю допомогу від них передала наш постійний партнер – відома тальнівська волонтерка очільниця БФ імені Олексія Мельника Альона Мельник, – сказала Інна Бандура.

Цей маленький факт взаємодопомоги добре ілюструє нову сучасну тенденцію щодо консолідації волонтерського руху в Україні.

Ми живемо у часи розгортання потужного волонтерського руху в Україні.

Волонтери і волонтерські організації різних регіонів охоче знайомляться одне з одним, зав’язують партнерські відносини і співпрацюють, налагоджуючи обмін інформацією і допомогою. Тепер, щоб знайти той чи інший конкретний вид допомоги, волонтерам варто кинути клич серед колег, і потрібні речі вони обов’язково знайдуть, хоч з-під землі дістануть.

Так було і у вище описаному випадку.

– Раніше ми нічого не знали про черкаський благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті», і так само були не знайомі із волонтерською діяльністю нашої колеги із Тального – очільниці БФ імені Олексія Мельника Альони Мельник. Нас познайомив один з волонтерів. У нас був надлишок дитячого харчування і засобів гігієни і ми не знали кому його передати. Так цей волонтер надав нам контакт Альони, ми з нею познайомились по телефону, і через неї передали цю допомогу тим, кому вона конче необхідна – у БО «БФ «Хрещатик Сіті», – розповіла журналістам «City News» представниця волонтерского центру «НадіяЄ» Валентина Зубова.

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Вона продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

На головному фото: Волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Діана Глущик приймає уманітарний вантаж від колег з Кіровоградщини.

З ліва на право: Очільниця БФ імені Олексія Мельника Альона Мельник та очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *