Сьогодні зранку біля Черкаської міськради стояла делегація городників (фото)

Численна група сивочолих людей сьогодні зранку зайняла площу перед приміщенням Черкаської міської ради. Виявилось, що це актив городнього кооперативу прийшов до міської влади просити дозволу обробляти свої городи.

 Як з’ясував журналіст «City News» у бесіді з городниками, «Об’єднаний городній кооператив «Соснівський», представниками якого вони є, втратив право користуватись землею, і люди тепер бояться, що їм не дозволять дбати свої городи.

– Ті невеличкі городики, які ми обробляли упродовж останніх тридцяти років – це спосіб вижити. Купити  необхідну кількість овочів не дозволяють наші мізерні пенсії, але ми ще у змозі вирощувати їх власноруч. Без цього наш стіл буде значно біднішим, – пояснила городниця.

З представницею городників Марією Пономаренко спілкувалась група фахівців Черкаської міської ради на чолі із заступником міського голови Черкас Віктором Беззубенком.  

– Ситуація цілком зрозуміла. Просто люди хочуть їсти, і цю їжу вони мусять вирощувати самі. Нам необхідно знайти спосіб. як зберегти для них цю можливість, – прокоментував подію  заступник директора департаменту архітектури та містобудування Андрій Крилов.

Зі слів Віктора Беззубенка на даний момент земля, якою користувались члени кооперативу, є комунальною власністю міста. Кооператив втратив право користуватись землею, і де факто вже не існує як кооператив.

 У ході спілкування знайшли компромісний вихід із ситуації.

– Міська влада Черкас рекомендує цим громадянам привести у відповідність до чинних норм дані земельні ділянки та звернутись до Черкаської міської ради щодо відновлення права користування тією землею, – пояснив Віктор Беззубенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *