Орденом «Золотий хрест» Залужний нагородив солдата з Золотоноші

25 квітня 2023 року Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підписав нагородні документи щодо представлення захисника із Золотоноші Вадима Андрущенка до почесного нагрудного знака «Золотий хрест».

Про це пише «Золотоноша.City».

– Наш син – наша гордість, прокоментувала представлення мама Олеся.

Батько хлопця – Віталій – розповів нам, що Вадим 27 травня 2021 року підписав контракт на військову службу. До такого рішення юнак прийшов виважено і відповідально. Ази військовика здобув у навчальному центрі. Перші кроки у якості військового робив на Одещині. У грудні 2021 приїхав до рідного міста у відпустку. У січні відбув на службу, а за місяць почалася російсько-українська війна. 24-річний морський піхотинець з перших днів вторгнення на захисті рідної землі. Захищав Одещину, Придністров’я, звільняв Херсонщину.

З лютого 22-го – його батьки – волонтери. Спільно з командою ГО «Золотоніський комітет сприяння обороні України» Віталій Андрущенко не раз доставляв на Схід гуманітарні вантажі.

У серпні Вадиму виповниться 25 років. Його особисте свято співпадає із загальнодержавним – Днем українського прапора – 23 серпня. Гадаємо, такий збіг – символічний і зовсім не випадковий. Патріотизм та національна свідомість закладені на генетичному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *