У Черкасах визначили претендентів на “Орден Святого Пантелеймона” (фото)

Орден Святого Пантелеймона вже кілька років поспіль в Україні вручають працівникам медицини за професіоналізм і милосердя. Церемонію вручення традиційно проводять День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона 9 серпня. У Черкасах Регіональна рада нагороди «Орден Святого Пантелеймона» вже визначилась кого із лікарів Черкащини будуть представляти до високої громадської нагороди.

«Під покровом Святого Пантелеймона» – захід під такою назвою по вшануванню медичних працівників, відбувся у Черкасах. Таку назву дійства взяли тому, що Святого Пантелеймона вважають покровителем воїнів і медиків і, окрім того під час нього обирали номінантів по нагородженню безпосередньо «Орденом Святого Пантелеймона».

Захід готувала Регіональна рада «Ордену Святого Пантелеймона», головою якої є відомий у Черкасах лікар Всеволд Кульчиковський, який очолює медичну галузь обласного міста.

До участі у дійстві до Черкас прибули гості зі столиці, зокрема голова Поважної Ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона», український лікар, громадсько-політичний діяч, Міністр охорони здоров’я Укроїни (з 18 грудня 2007 до 11 березня 2010 року). Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, Василь Князевич.

Як було оголошено, нагородження відзнаками «Ордену святого Пантелеймона» – грамотами та дипломами, відбувається у трьох номінаціях

У номінації № 1 «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців,  за свободу та незалежність України і війні з російським агресором для цивільних медиків» Регіональна рада визначила номінантом директора ТОВ «Стоматологія Соболевського», лідера благодійного фонду «Стоматологи Черкас»  Володимира Соболевського.

У номінація № 2 «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців за свободу та незалежність України і війні з російським агресором для військових медиків» Рада визнала номінантом директор КНП «Черкаська дитяча міська лікарня», начальник медичної частини 157-го батальйону 118 бригади територіальної оборони В’ячеслава Миколаєнка.

А переможцем у номінація № 3 «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців за свободу та незалежність України і війні з російським агресором для іноземних громадян» Рада визнала італійську благодійну органзацію – Асоціація MALVE DI UCRAINA ( Верона, Італія ) .

Завдяки її діяльності в Україну доправили 190 «фур», три тисячі тонн гуманітарної допомоги, 69 карет «Швидкої допомоги», 107 одиниць іншої автомобільної техніки, 350 палет з ліками і 165 апаратів штучної вентиляції легень, які нині допомагають рятувати людські життя в Україні. Частина з них потрапила у лікарні невеликих міст, що у нинішній час надзвичайно актуально

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *