Епіфаній у Черкасах: «Ми приречені на Перемогу, бо на нашому боці правда»

У Черкасах Митрополит Епіфаній освятив церкву і переконував вірян у тому, що у нинішній війні з московськими загарбниками Україна обов’язково переможе, «… тому що на нашому боці правда».

Про це з місця події повідомив журналіст «City News»

Черкаси відвідав Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній, який прибув з Першосвятительським візитом до Черкаської єпархії.

Перебуваючи у Черкасах він звершив освячення храму на честь святителя Миколая Чудотворця (вул. Сумгаїтська 21/1), очолював  в новоосвяченому храмі першу Божественну літургію і взяв участь у роботі круглого столу,  присвяченому сторіччю від дня архієрейської хіротонії Святителя Луки Войно-Ясенецького, який певний час жив і працював на Черкащині.

– Ми зібрались, щоб вшанувати непересічну особу як для науки так і для церкви. Святитель Лука Войно-Ясенецький вдало поєднав дві іпостасі – як науковець, як лікар-практик хірург, а також і священнослужитель, архієрей православної церкви, здобувши сан у дуже складних умовах. Його ламали, лякали, напевне й катували, засилали до Сибіру, але не зламали. Своєю діяльністю він, на противагу переконань атеістичних часів, доводив, що цілком можна поєднувати духовне, церковне з науковим. Він був людиною, яка втілювала багато чеснот у своєму житті. Він був простим, добрим і проповідував, що завжди потрібно творити добро. Він вчив: якщо не можеш творити велике добро, твори маленьке. Часом усі ми потребуємо підтримки словом чи порадою, тож підтримка ближнього у часи випробувань – це теж є великим добром. Тож сьогодні, вшановуючи століття з дня архієрейської хіротонії, і у Черкасах ми освятили храм, думаю, що Святитель Лука радіє з того, що ми розбудовуємо нашу українську Православну Церкву. Бо у тих умовах, коли він жив, цього робити було не можливо. Місце де він проповідував – Крим, нині на жаль в окупації, але ми незабаром звільнимо всі українські землі, кожний її шматочок, який зараз топчеться російськими окупантами. Ми приречені на Перемогу, тому що на нашому боці правда, – сказав Митрополит Епіфаній під час роботи круглого столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *