Всі, хто може, йдіть плести маскувальні сітки, – закликають черкаські волонтери

Маскувальну сітку для одного з військових підрозділів Збройних Сил України здобула БО «БФ «Хрещатик Сіті». Її Фонд отримав від партнерської волонтерської організації ГО «СІЧ», яка з початку вторгнення налагодила майже промислове виробництво маскувальних сіток.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

ГО «СІЧ» така ж молода волонтерська структура як і БО «БФ «Хрещатик Сіті». Обидві постали у перші дні відкритого вторгнення російських військ в Україну.

– Почали працювати у перший день повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну – 24 лютого. Нам вдалось скоординувати роботу багатьох волонтерів, що працюють у різних напрямках, а відтак організувати виробництво різних, необхідних для армії речей, – розповів журналісту «City News» один з лідерів ГО «СІЧ», керівник штабу організації Ілля Ястреб.

За дуже короткий проміжок часу активісти ГО «СІЧ» розгорнули роботу кількох цехів: ковальського, з плетіння сіток, виготовлення окопних свічок, павер-банків та сигарет для військових.  Також організація утримує власну їдальню, у якій безкоштовно обідають волонтери, що працюють у ГО «СІЧ».

– На сьогодні виготовлення окопних свічок та сигарет ми призупинили, однак продовжуємо робити павер-банки, наші фахівці вже налагодили ремонт дронів, і, також продовжуємо виготовляти маскувальні сітки. І, до-речі, маскувальні сітки нині дуже актуальні. Військовим маскувати позиції, техніку. Тож маємо стільки запитів від військових на маскувальні сітки, що боїмось не впоратись. Тому закликаю усіх, хто має час, приєднуватись до нас і плести сітки. Охочі долучитись можуть телефонувати на мій особистий номер мобільного 068 818 37 33, – сказав Ілля Ястреб.

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Вона продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *