Траву у парках Черкас косять щоб захистити людей від кліщів, алергії і не тільки

КП «Дирекція парків» продовжує косити траву у зелених зонах. Вже привели до ладу газони у парку «Казка», на Сержанта Смірнова та Набережній. У такий спосіб хранителі зелених легень Черкас захищають відвідувачів від кліщів.

Про це журналісту «City News» розповіли у пресслужбі підприємства.

– Для чого ми косимо трав у зелених зонах? Це спосіб убезпечити відпочиваючих від нападу кліщів. Ці небезпечні комахи очікують на свою жертву у високій траві. У низьких травах кліщі трапляються значно рідше. Далі. Висока трава починає цвісти й приваблювати комах-запильників. Від бджіл, ос і джмелів краще триматися на безпечній відстані. Красива зелена трава радує всіх, а от її цвітіння – ні. Алергія на пилок є найбільш поширеною. І якби траву вчасно не косили, чимало черкасців були б змушені купувати додаткові ліки, – кажуть у пресслужбі КП «Дирекція парків».

Окрім того за словами хранителів парків і скверів Черкас, кожний газон має певний склад рослинності. Бур’яни не лише позбавляють їх світла, води й поживних речовин, а ще й  сприяють поширенню шкідників і хвороб. Бур’яни витісняють злакові та квіткові рослини, послаблюють дерновий покрив, шкодять родючому шару ґрунту. Крім того, амброзія, борщівник, ценхрус небезпечні для людей.

А ще регулярне косіння сприяє утворенню нових листкових пластинок та паростків, розвитку кореневої системи та зміцненню багаторічних рослин. Якщо не косити, стебла витягуються, їхня пружність знижується. Це ускладнює весь подальший догляд за газоном.

Некошена трава під палючим літнім сонцем перетворюється на місце легкого спалахування вогню. Газони, які регулярно косять, залишаються чистими, бо висока трава часто перетворюється на сміттєзбірник і вона не зручна для прогулянок, особливо з дітьми.

– Інколи доводиться чути закиди, що скошені газони швидше пересихають. Але це не так. Причина пересихання не пов’язана з висотою. На жаль, це проблема браку вологи і неродючого ґрунту. Висока трава так само висихала б під спекотним літнім сонцем. Трапляється, що нам наводять приклади інших країн, де є високі газони. Але це не означає, що там відмовилися від косіння. То спеціальний вид газону, він називається мавританським і коситься лише пару разів за сезон. Високий газон роблять з відповідних сумішей злаків і квіткових рослин. Там може бути костриця червона, тонконіг лучний, тонконіг звичайний, вівсяниця лугова, тимофіївка лучна, мітлиця тонка, райграс пасовищний, конюшина біла, ромашка аптечна, люпин мінливий, васильки, гвоздика китайська, кореопсис багаторічний, настурція, портулак тощо. Цей газон достатньо дорогий і потребує особливого догляду, – пояснили у «Дирекції парків».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *