Зрадницю, яка співпрацює з окупантами на Луганщині, викрила працівники УСБУ в Черкаській області

СБУ викрила колаборантку, яка перейшла на бік ворога та співпрацює з окупантами на Луганщині.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку, яка переховується на тимчасово окупованій території України. Нею виявилась мешканка Луганщини, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Після захоплення території селища Троїцьке, вона погодилась очолити так зване «управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення». За даними слідства, чиновниця після окупації працює на «адміністрацію Троїцького району лнр». На своїй керівній «посаді» вона виконує контроль за виконанням та фінансовим забезпеченням підрозділів агресора, що знаходяться на території Луганщини. Крім цього, формує кошторис та забезпечує відповідний розподіл місцевого бюджету за призначенням окупаційної адміністрації, – зазначили у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Фігурантці повідомлено про підозру за ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи) Кримінального кодексу Україну. Зловмисниці загрожує від 5 до 12 років тюрми.

Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *