У Черкасах випускники шкіл пройшли містом у Марші подяки (фото)

Замість традиційного параду випускників у Черкасах відбувся Марш подяки. 1627 молодих черкащан, які щойно завершили шкільне навчання, у вишиванках пройшли Маршем подяки вулицею Хрещатик і поклали квіти до Меморіального комплексу пам’яті учасників АТО та до Пам’ятнику «Борцям за волю України».

Про це повідомив журналіст «City News».

Ідею провести Марш подяки замість традиційного параду на знак вдячності українським воїнам, які нині захищають волю України, зініціювали самі випускники.

Ініціативу підтримала міська влада.

Випусники загальноосвітніх шкіл, разом із освітянами і керівництвом міста, одягненні у вишиванки замість традиційних суконь і костюмів, пройшли вулицею Хрещатик, скандуючи патріотичні гасла.

Поклавши квіти до Меморіального комплексу пам’яті учасників АТО та до Пам’ятнику «Борцям за волю України» учасники Маршу зібрались на площі біля спеціалізованої школи №17 і вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання.

На екрані продемонстрували відео про те, чим жили випускники упродовж навчального року в школах у військовий час.

Виступаючи перед зібранням міський голова Черкас Анатолій Бондаренко подякував Збройним Силам України і звернувся до випуснкників.

–  Бачу прапори військових частин в руках наших дітей, подаровані їм нашими Героями, і розумію, що Україну ніколи не перемогти. Пам’ятаю перші дні вторгнення, коли наші школи фактично стали гуманітарними хабами, об’єднавчими центрами для допомоги тимчасово переміщеним особам та Збройним Силам. Наші випускники – це наша гордість. Розумні, патріотичні й свідомі. Останній рік їхнього шкільного життя проходив під час повітряних тривог, відключень світла, у зумі або ж в укриттях. Попри все наші діти та вчителі гідно впорались із усіма викликами й показали гарні навчальні результати. Нині навколо української школи вибудовується все: культура, історія, мова. Впевнений, що нинішні випускники ще покажуть світу на що здатна наша країна. Зичу випускникам отримати гідну освіту і брати участь у розбудові нашого міста. А головне – всім нам – здійснення нашої найбільшої мрії – Перемоги України. Слава Україні! Героям Слава!», – сказав він.

Зворушливим було відеопривітання випускникам, яке надіслали наші черкасці, котрі зараз воюють у Бахмуті, Кремінній та інших гарячих точках передової українського фронту.

Під час заходу всі випускники з педагогами та батьками подякували нашим воїнам загальним музичним флешмобом з патріотичних пісень. Він став символом шани військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Сил Спеціальних операцій та інших структур, котрі стоять на захисті України.

Цьогоріч  97 учнів черкаських загальноосвітніх шкіл закінчили школу із золотою медаллю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *