На Черкащині вихідні будуть сонячними та теплими

Найближчі вихідні будуть літніми та переважно сонячними. На Черкащині, сухе континентальне повітря під променями «високого» сонця та майже максимальної тривалості світлового дня швидко прогріватиметься до 23-28°, тепло 14-19º буде і вночі. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Літня спокійна погода з високими денними градусами утримається і на початку нового тижня, але з середи, 21 червня, вдень літнього сонцестояння, погода зміниться.

Загалом червень на Черкащині без дощів буває рідко. За останні 30 років сухий червень 31 мм, а це всього 43% норми, відмічався 1 раз, у 2004 році. Менш сухими, а це 60% норми, були 2003 та 2012 роки. А 2011 рік ввійшов в кліматичну історію дощовим – 161 мм, а це майже 2,5 місячної норми. Щоправда червневі дощі зливові, локальні та короткочасні.

На Черкащині зберігається надзвичайна пожежна небезпека – найвищого 5 класу. Відсутність суттєвих дощів та, підвищення температури як повітря так і ґрунту сприятимуть подальшому зростанню показника пожежної небезпеки у лісах області. Тому будьте обережні з вогнем на природі! В період купального сезону не забувайте про правила поведінки на воді!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *