У соціальних закладах Черкас завершують облаштування укриттів

У Черкасах завершуються роботи із облаштування найпростіших укриттів у Територіальному центрі надання соціальних послуг. Сховатися від небезпеки під час повітряної тривоги можна буде у двох будівлях Терцентру, розташованих у різних куточках Черкас.

Хід робіт проінспектували Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко і його заступниця Марина Гаркава. Укриття продемонстрував директор територіального центру Андрій Сегеда.

«Кожне з укриттів розраховане на 50 людей. У них є місця для сидіння, інклюзивні санвузли, душові, вода, електрика. Тут створений кабінет медсестри, передбачені місця для зберігання медичних препаратів першої необхідності і харчових продуктів. Оскільки відвідувачами центру є пенсіонери та люди з інвалідністю, в укриттях передбачені підйомники для осіб з проблемами опорно-рухового апарату. Практично роботи на стадії завершення, залишилося доробити ще деякі незначні нюанси», – розповів Андрій Сегеда.

В одній з будівель Терцентру працює Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ЖАГА життя». Його директорка Наталія Воронкіна радіє, що тепер 40 її підопічних, які користуються денним доглядом, зможуть ховатися від тривог у зручному сховищі.

«Раніше під час повітряної тривоги ми використовували «правило двох стін». Тепер же ми можемо спускатися у зручне сховище, пристосоване для людей з інвалідністю. Пізніше плануємо облаштувати тут ігрову кімнату, щоб під час тривалої повітряної тривоги дітям не було так сумно. До того ж, з появою нормального укриття ми зможемо надавати послугу із денного догляду на дві години довше», – зазначила Наталія Воронкіна.

Керівники міста після огляду укриттів висловили сподівання, що роботи будуть завершені в найкоротший термін.

«Створення безпечних умов для підопічних і працівників соціальних закладів – для нас дуже важливе завдання», – підкреслила заступниця міського голови Марина Гаркава.

«Працюємо над тим, щоб в умовах воєнного стану максимально убезпечити жителів нашого міста від атак підступного ворога. Дякуємо Збройним Силам України і віримо у майбутню перемогу України!», – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *