Майже 4 500 дітей відвідують літні табори в Черкасах

У 23 школах Черкас цього року працюють літні табори. Упродовж двох тижнів діти відвідують тематичні майстер-класи, для них проводять спортивні змагання, екскурсії, заняття для розвитку, флешмоби.

Як поінформували в департаменті освіти та гуманітарної політики м.Черкаси, пришкільні табори поділяються на 2 типи: повного і неповного робочого дня. За бажанням батьків діти можуть перебувати в таборі 8 годин з триразовим харчуванням та денним відпочинком або ж 4 години без харчування.

Уперше цього року в Черкасах запрацювала наукова школа «ФОТОН-2023» для учнів 8-9 класів. Її відвідує понад півсотні дітей. Тут набуває нових знань і досвіду з математики, природничих і технічних наук, знайомиться з особливостями професійної підготовки у закладах вищої освіти та пробує себе в різних професіях.

Інтерактивна форма проведення літньої наукової школи максимально враховує індивідуальні особливості учасників школи, їх інтереси, досвід і бажання, дає можливість розвивати здібності, мотивувати.

«Щоранку наші відвідувачі проводять психологічне ресурсне заняття. Упродовж дня діють кілька локацій за напрямами: фізика, історія, брейн-ринг, тренінг, спортивний майдан з ігрових видів спорту, – розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи та керівник літньої наукової школи Наталія Бобкова. – У дітей багато екскурсій до вищих навчальних закладів, де вони знайомляться з різними технічними спеціальностями і напрямами. Нещодавно відвідували центр СТЕМ-освіти в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників. Взагалі такі наукові школи – дуже затребуваний нині вид діяльності, адже діти знають, що їхня професія буде пов’язана з технологіями як невід’ємною складовою технічного прогресу країни».

Ще у 28 закладах освіти Черкас працюють мовні табори. Їх відвідують понад 1200 дітей. Це учні 6-8 класів. Одночасно з відпочинком вони поглиблюють свої знання з чотирьох іноземних мов: англійської, французької, німецької та іспанської. Заняття для них проводять вчителі разом зі старшокласниками закладу, студентами Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького та носіями мов зі Сполучених Штатів Америки.

«У ці складні часи хочеться подарувати нашим дітям більше позитиву, особливо під час канікул, – зазначила заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна. – Ми перевіряємо роботу наших таборів, і бачимо, що задоволені і діти, й батьки, адже впровдож 14 днів тут можна одночасно відпочити і набути нових знань. Зазначимо, що робота всіх пришкільних таборів проводиться з врахуванням вимог воєнного стану та дотриманням безпекових рекомендацій».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *