Відкрилася фотовиставка “Черкащина очима внутрішньо переміщених осіб”

15 червня у Черкаській обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки світлин «Черкащина очима внутрішньо переміщених осіб». Про це інформують на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

Передував цій непересічній події конкурс, в якому взяли участь 60 осіб із 26 територіальних громад області. Компетентне журі розглянуло 92 роботи й визначило переможців. Серед конкурсантів немає професійних фотографів, у всіх різні технічні можливості, стиль, підхід до композиції, але світлини вражають: кожна дихає захватом від картин природи, місць, які стали для ВПО другою домівкою, глибоким символізмом.
Відкрила виставку завідувачка науково-методичного відділу Черкаської ОУНБ імені Тараса Шевченка Наталія Вітавська, яка розповіла про організацію конкурсу й учасників.
Перед присутніми виступила головний спеціаліст управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОВА Оксана Верещака, яка відзначила важливість залучення ВПО до мистецьких проєктів і конкурсів.
Про роботу журі розповіла його голова – завідувачка відділу мистецтв книгозбірні Наталія Ребякова.
Привітала учасників і провела церемонію нагородження переможців директор Черкаської ОУНБ імені Тараса Шевченка Людмила Дядик. Грамоти й подарунки за свою творчість отримали фотомайстри із народу, які впіймали мить і щедро поділилися нею з усіма навколо: володарка Гран-прі Анастасія Пащенко (Вільшанська ТГ), Аннета Чуприна (Смілянська ТГ), яка посіла ІІ місце, і «бронзовий» призер Андрій Паршин (Степанецька ТГ). На жаль, сьогодні не змогли бути присутніми на відкритті Сергій Лиманський із Маньківської ТГ (І місце), Марина та Сергій Кондратюки зі Шполянської ТГ (ІІ місце), Олександра Похиленко (Шевченківська ТГ) – ІІІ місце й переможниця номінації «Глядацькі уподобання» Вікторія Лагодіч. Але вони обов’язково отримають свої відзнаки.
Перед присутніми виступили директор Смілянської центральної міської бібліотеки Ірина Огус та директор центру культури і дозвілля Степанецької територіальної громади Ірина Бовшик. Також своїми враженнями від конкурсу та перебування на Черкащині поділилися переможці Аннета Чуприна й Андрій Паршин.
Запрошуємо наших користувачів і гостей Черкаської ОУНБ імені Тараса Шевченка ознайомитися з фотороботами конкурсантів протягом місяця. Потім виставка стане мандрівною – публічні бібліотеки територіальних громад по черзі прийматимуть її, щоб якнайбільше людей змогли побачити Черкащину очима внутрішньо переміщених осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *