Близько 20 тисяч ялинок продали лісівники Черкащини, не зашкодивши природі

Упродовж кампанії з продажу новорічних ялинок, держлісгоспи області реалізували майже 20 тисяч ялин і сосон, не заподіявши збитків екології краю.

Хвойних на загальну суму 1 мільйон 950 тисяч гривень цьогоріч у канун Різдва та Нового року продали лісові господарства Черкащини. Середня ціна  ялинок склала 101 грн.

Найбільше продано новорічних ялинок у Черкаському (4,9 тис. шт.), Смілянському (3,1 тис. шт.), Чигиринському (2,8 тис. шт.) держлісгоспах.

І при цьому жодної шкоди природі не заподіяно. Бо всі реалізовані ялинки були вирощені на спеціальних плантаціях або ж заготовлені у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Протягом років лісівники краю розробили цікаву технологію вже багато років дбають задля цього цілі плантації хвойних деревець.

– Статистика ялинкових кампаній останніх років наступна: у 2020 році держлісгоспами було продано 22 тис. ялин і сосон на 1,7 млн грн, у 2019 році – 28 тис. на 2,1 млн грн, у 2018 році – 20 тис. на 1,4 млн грн», – зазначає начальник відділу лісового господарства Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Валентин Швець.

З його слів, у держлісгоспах створено 258 га ялинкових плантацій, які щороку поновлюються хвойними насадженнями, на зміну заготовленим та реалізованим ялинкам до зимових свят.

Загалом лісівники Черкащини забезпечили головними атрибутами різдвяних та новорічних свят соціальні заклади та установи, що зверталися за допомогою, –  дитячі садки, школи, дитячі навчальні центри.

В обласному управлінні діяв телефон «гарячої лінії», за яким усі бажаючі мали змогу детальніше дізнатися про реалізацію  ялинок в лісгоспах та лісництвах, повідомити про порушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *