Уперше в Черкасах відкрили медичний пункт на комунальному пляжі

Медичний пункт почав діяти на комунальному пляжі «Казбетський» у Черкасах. Тут працює фельдшер, яка в разі потреби надасть першу допомогу відпочивальникам: дітям і дорослим.

«Наш медпункт працює з 9.00 до 18.00 з середи по неділю включно, понеділок і вівторок – вихідні. Графік роботи зумовлений тим, що найбільша кількість відвідувачів спостерігається саме у вихідні, і ми повинні бути готові до будь-яких ситуацій. Усі звернення фіксуються у спеціальному журналі. Засобами першої допомоги ми забезпечені, а подальшу допомогу надають лікарі служби екстреної медичної допомоги», – розповіла фельдшер медпункту Тетяна Ярова.

Фахівчиня розповідає, що від початку роботи медпункту за допомогою вже зверталися відвідувачі пляжу. Найчастіші причини звернення – тиск, невеликі травми, сонячні опіки.

Медпункт має новий сучасний ремонт, обладнання та засоби, необхідні для надання першої медичної допомоги.

Крім того, його місце розташування на пляжі забезпечує швидку доступність допомоги, скорочуючи час реакції на непередбачені ситуації. Це особливо важливо для сімей із дітьми та літніх людей, які можуть бути більш вразливими у разі нещасних випадків або погіршення стану здоров’я.

Для безпеки відпочивальників на пляжі «Казбетський» також діє рятувальний пост. Щодня тут чергують по троє рятувальників із 10.00 до 19.00.

Нагадаємо, що, крім «Казбетського», в Черкасах також функціонують комунальні пляжі «Митницький» і «Соснівський-1». Вони обладнані парасольками, перголами, лавочками, урнами, роздягальнями та шезлонгами. Працюють сезонні рятувальні пости, громадські вбиральні та душові установки.

Про це інформує КП «Благоустрій»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *