Понад 55 тисяч медичних масок волонтери «Хрещатик-Сіті» передали черкаській Екстренці

Сто одинадцять ящиків медичних масок, отриманих від італійської Асоціації MALVE di UCRAINA (м.Верона) та її українського партнера БО «БФ Мальви Україна» (м.Львів), БО «БФ «Хрещатик Сіті» передала КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР».

Як повідомила журналісту «City News» очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура, Фонд отримав лист-запит про допомогу від КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР».

Керівництво медзакладу, працівники якого щодня на території Черкащини рятують десятки людських життів, попросило Фонд надати медичні маски, які дуже потребує персонал «Швидких», що виїздять на виклики.

«Адміністрація КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» висловлює Вам свою повагу та повідомляє, що наші бригади ЕМД (екстрена медична допомога, – ред.) працюють на всіх теренах Черкаської області. Ми є єдиною структурою в Черкаській області, що надає екстрену медичну допомогу пацієнтам у невідкладних станах, в тому числі постраждалим внаслідок бойових дій. Наші працівники надають екстрену медичну допомогу навіть під час повітряної тривоги та ракетних обстрілів, ризикуючи щодня власним життям та здоров’ям. Здійснюють транспортування  пацієнтів на території всієї України, виїздять для надання медичної допомоги мирному населенню на де окупованих територіях. На даний час в центрі працює 102 бригади, а саме 80 лікарів, 630 фельдшерів та 402 водії. Кількість викликів варіює від 550 до 600 за добу. У зв’язку з частими виїздами наших працівників для надання допомоги мирному населенню на де окупованих територіях та у зв’язку з збільшенням кількості тривалих транспортувань тяжких та критичних пацієнтів, в тому числі постраждалих внаслідок російської агресії, виникла потреба в наступних виробах медичного призначення. Просимо Вас допомогти до оснастити наш Центр медичними масками. Заздалегідь вдячні за розуміння, підтримку та допомогу», – йдеться у тексті листа за підписом директора КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ігоря Фесуна.

Тож йдучи на зустріч медикам Екстренки БО «БФ «Хрещатик Сіті» передав медзакладу 111 ящиків потрібних їм медичних масок, загальної кількістю 55 тисяч 500 штук.

– Медичний напрямок один із пріоритетних в діяльності БО «БФ Хрещатик-Сіті». Географія допомоги – вся Україна. Нещодавно отримали запит на медичні засоби від Нововоронцовської громади (Херсонська область) і завітали до них з допомогою. Дякую нашій волонтерці Тетяні Моргуненко, що особисто все передала із рук в руки. Звісно не забуваємо підтримати і Черкаські медичні заклади. Щиро дякую першому заступнику голови Черкаської обласної ради Роману Сущенку за координацію і італійській Асоціації Malve di Ukraina (м. Верона) за їх величезний вклад в Перемогу, – підкреслила Інна Бандура.

Щиру вдячність БО «БФ Хрещатик-Сіті» за допомогу висловив і директор КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ігор Фесун.

– Це справді дуже суттєва поміч нашому Центру, бо медичні маски працівникам бригад екстреної медичної допомоги потрібні щодня, – зазначив він.

– А як Ви дізнались про діяльність БО «БФ Хрещатик-Сіті»? Хто порадив звернутись до Фонду по допомогу?

– Днями мені хтось зателефонував і сказав, що у цієї благодійної організації можна попросити медичні маски. Окрім того, про діяльність Фонду і про можливість співпраці з ним, мені неодноразово говорив журналіст «City News», який регулярно висвітлює діяльність нашого Центру, – відповів Ігор Фесун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *