Одним памперси, іншим – соски-пустушки: приклад ефективної взаємодії від черкаських волонтерів (фото)

Міцніє співпраця між волонтерськими організаціями Черкас. Те, що потрібно для однієї структури, їй допомагають знайти волонтери іншої, і навпаки. Чудовий приклад такої взаємодії вже багато місяців демонструють БО «БФ «Хрещатик Сіті» та ГО «ЛАД».

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– ГО «ЛАД» передав на потреби нашого дитячого центру дитячі ковдри, мило, гелі для душу, пустушки. Натомість ГО «ЛАД» отримав від фонду велику партію підгузків для дорослих. Між нашими волонтерськими організаціями склалась плідна співпраця, що триває багато місяців, і завдяки якій до Черкас прибувала гуманітарна допомога з різних країн Європи, – сказала Інна Бандура.

Користуючись напрацьованими зв’язками, ГО «ЛАД» доправляв до Черкас продукти харчування тривалого зберігання, новий одяг, медичне обладнання тощо.

Детально про співпрацю БО «БФ «Хрещатик Сіті» та ГО «Лад» журналісту «City News» розповів засновник і голова цієї організації  Віталій Іляшенко.

– З Благодійним фондом «Хрещатик Сіті» співпрацюємо від початку створення нашої організації, і, приємно, що ця співпраця триває. Тобто, коли ми отримуємо запити по позиціям, яких у нас немає, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура нам допомагає знайти необхідні речі. І, навпаки, ми допомагаємо Фонду. Співпрацюємо. Наприклад, Фодну для здійсненя діяльності необхідні товари для дітей та сімей із дітьми. Нещодавно ми отримали відповідний гуманітарний вантаж – соски-пустушки, які потрібні для родин з маленькими дітками. Оскільки БО «БФ «Хрещатик Сіті» опікується такими родинами, то ми передали йому чималу партію пустушок для дітей переселенців.

– У ГО «Лад» склалась співпраця з різними зарубіжними благодійними організаціями. Географія таких контактів охоплює країни Західної Європи і Скандинавії. Звідки прибув цей вантаж, якщо не секрет?

– Ця допомога прибула з Іспанії, від Асоціації українців в Регіоні Мурсія (AURM). Щоб приїхати до нас вантаж подолав чотири тисячі кілометрів. Це найскладніша наша логістична операція. Що стосується інших позицій – рідке мило, гелі, то вони з Фінляндії від наших традиційних партнерів – Товариства українців Фінляндії. Цей вантаж універсального призначення, бо він однаково підходить і для переселенців, дорослих і малих, для мам і діток, а також і для військових. Одяг і ковдри для дітей прибули з Іспанії і Данії.

– Ви говорили про взаємообмін позиціями. Що конкретно ГО «Лад» попросив у БО «БФ «Хрещатик Сіті»?

– ГО «Лад» мав гостру потребу у засобах індивідуальної гігієни, зокрема потрібні були памперси для дорослих, розмірів «M» і «L». Пані Інна одразу відгукнулась і ми їх отримали. У такий спосіб ми і взаємодіємо з пані Інною та очолюваним нею Фондом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *