На Черкащині сертифіковались близько сотні учителів. Які вони мають вигоди?

1 серпня в Україні і на Черкащині стартує кампанія сертифікації учителів української мови та математики, які викладають у 5 – 6 класах за програмою «Нової української школи». Сертифіковані учителі мають право на 20-відсоткову надбавку.

Про це під час брифінгу повідомила начальник управління Управління Державної служби якості освіти в Черкаській області Оксана Компанієць.

– Сертифікація учителів в Україні проводиться на добровільних засадах, але ті освітяни, які її успішно пройдуть, отримають «бонуси» у вигляді 20 відсоткової доплати до заробітної плати та права на позачергову атестацію, що дозволяє підвищити рівень кваліфікації або захистити раніше здобутий. Участь у ній можуть взяти вчителі Черкащини, які вже пропрацювали у освіті не менше 2 років, – зазначила Оксана Компанієць.

З її слів відомо, що цьогоріч в області вже відбулась сертифікація учителів початкової школи. Квота на участь у ній для освітян краю складала 47 осіб, і у перший же день ця квота була повністю вичерпана.

– Процедура сертифікації має три етапи. До третього етапу із 47 учасників було допущено 32 особи. Оскільки на даний час підсумки третього етапу ще не підведені, то про кількість учителів початкової школи, які пройшли сертифікацію говорити поки, зарано. Однак на сьогодні в області є 94 сертифікованих учителя, – додала начальник управління Управління Державної служби якості освіти в Черкаській області.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *