У День Конституції України в Черкасах звучав джаз просто неба

Джазовий концерт у День Конституції України відбувся в Черкасах на площі біля міської ради. Музиканти із «Cherkasy Jazz Orchestra» півтори години дарували джазові композиції всім, хто прийшов на концерт просто неба. Організував захід департамент освіти та гуманітарної політики в знак вдячності нашим військовим, які тримають небо над Україною.

На площі біля міської ради зібралося більш як півтисячі черкасців та гостей міста. Насамперед хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх полеглих у боях за Україну.

«Завядки Збройним Силам України ми можемо жити на відносно мирній території, збиратися на концерти і радіти святам, – відзначив керівник оркестру і диригент Михайло Євтушенко. – Дуже приємно виступати з нагоди Дня Конституції. Тож головним задумом і лейтмотивом нинішнього джазового концерту є незламність українців, подяка воїнам за ту велику ціну, яку вони платять, і віра в перемогу нашої держави».

Під час концерту люди сиділи на лавочках і на східцях, стояли, підспівували, підтанцьовували, посміхалися, аплодували, вигукували «Браво!».
У програмі були твори як відомих джазових композиторів, так і написані спеціально для цього колективу. Серед іншого прозвучали оригінальне джазове виконання гімну України, пісня на слова Ліни Костенко та інших українських авторів.

Разом із черкаськими музикантами виступали спеціальні гості з Одеси: Олексій Пєтухов за фортепіано й джазова співачка Юлія Костандова.

«Дякую колективу Cherkasy Jazz Orchestra за талановитий та емоційний джазовий концерт просто неба. Радий бачити усміхнені обличчя людей. Сподіваюсь, мелодії допомогли відпочити й перезавантажитись, – поділився враженнями від концерту Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – І пам’ятаймо: кожен затишний вечір у нашому місті можливий завдяки відважності хлопців та дівчат, які нині звільняють Україну від цинічного ворога. Тому єднаймося і підтримуймо військових, любімо рідне місто та Україну. Разом рухаємось до перемоги з вірою в ЗСУ та в наших незламних людей».

До речі, традиції музичних вечорів вирішено продовжити. Зважаючи на затребуваність подібних заходів, з 8-ого липня Cherkasy Jazz Orchestra гратиме під відкритим небом біля Черкаської міської ради кожної літньої суботи. Запрошуються всі охочі. У випадку повітряної тривоги можна буде прослідувати у найближчі укриття.

Нагадаємо, що «Cherkasy Jazz Orchestra» створений у вересні 2020 року. Колектив складається із 18 музикантів та диригента. Оркестр швидко завоював популярність на численних концертах України та за її межами.

Родзинкою саме цього колективу є те, що вони не прив’язані до певного закладу культури, а збираються і гастролюють з власної ініціативи. Репетиції проводять переважно в Черкаському міському будинку культури ім. Кулика.

Крім того, «Cherkasy Jazz Orchestra» грає не тільки класику, а й авторську музику чи музику своїх друзів, що теж відрізняє черкаський колектив від інших подібних в Україні.
За словами диригента і керівника орекстру Михайла Євтушенка, деякі сучасні автори з Європи і Латинської Америки, почувши про їхній колектив, спеціально присилають черкаським музикантам свої твори для виконання.

Попри нестабільгшу ситуацію, повязану з воєнним станом в Україні, орекстр вирішив продовжувати роботу. За час повномасштабного вторгнення вони мали більше 10 виступів, що є досить вагомим, оскільки робити це доводиться власним коштом. Оркестр є постійно діючим, а під час війни також виступає на підтримку наших військових.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *