У Черкасах нагородили кращих бійців 118 окремої бригади тероборони (фоторепортаж)

П’яту річницю відсвяткувала 118 окрема бригада черкаської територіальної оборони, яка  була заснована 30 червня 2018 року. Під час урочистих заходів керівництво міста та області, спільно з духівництвом Черкаської єпархіїі ПЦУ провели нагородження кращих бійців бригади.

За перебігоми подій, поряд з іншими слідкував журналіст «City News».

Урочистості з нагоди відзначення річниці створення бригади та вшанування пам’яті воїнів, які віддали своє життя за волю України у війні проти російської агресії, що нині триває, відбулись у центральному сквері обласного міста – сквері «Юність».

На вході до скверу виставили спалений автомобіль, як нагадування городянам про те, що на півлні і сході нашої країни тривають запеклі бої з російськими окупантами.  На авто гойдаються на вітрі жетони загиблих бійців, – символ ціни, яку щодня платить Україна, Черкащина за нашу свободу. За авто обабіч алеї парку встановили стенди з бойовими фотографіями. Деякі обличчя – зафіксовані востаннє.

На центральній алеї скверу вишикувався особовий склад бригади.

Українських захисників привітали керівники міста та області, які спільно з владикою Іоаном вручили кращим бійцям державні нагороди, а також нагороди від обласної і міської влади та Православної церкви України.

Урочистості почали з виносу прапора військової частини.

– Щоб всі в Україні бачили, що 118 бригада живе, воює. Ворог заявляв, що він нас два рази вже знищував, а ми є, будемо і воюємо, – пояснив мету заходу командир бригади, полковник Анатолій Стуженко.

– Захист територіальної цілісності це обов’язок кожного громадянина, це те що записано у нашій Конституції. Саме в той час, коли перші ракети летіли по цивільним, коли ворожа нога ступила на нашу територію, саме територіальна оборона стала на захист Черкащині і всієї країни, – сказав у вітальному слові очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

– Місто Черкаси пишається своїми земляками за участь у війні. І впевнений, що разом з вами ми ще відсвяткуємо Перемогу, яку кожен з нас наближає роблячи можливе і неможливе на своєму місті. Дякуємо вам за службу, пишаємося вами!, – додав у виступі міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

 – Велика Вам подяка, що ви тимчасово поміняли мирні професії на найважливішу на даний час військову професію – захисника Батьківщини. Ця земля, яку дав нашому народу Бог є своєрідним навчальним посібником, на якому ми доводимо нашому Творцю, і нашому Отцю, що ми не раби. Ми знаємо, що рабів до раю не пускають. Ми готові захистити нашу землю від оцього ворога і засвідчити, що  ми достойні стати дітьми Божими і бути ними, – привітав воїнів 118 окремої бригади черкаської територіальної оборони митрополит Черкаський і Чигиринський Черкаської єпархії ПЦУ, – привітав воїнів владика Іоан, прочитав молитву за усіх українських захисників та відзначив церковними нагородами солдат ТрО, капеланів і волонтерів.

Від міської та обласної влади Ігор Табурець передав захисникам першу партію дронів.

Хвилиною мовчання згадали тих, хто поклав своє життя за волю та незалежність України.

Державну нагороду «Медаль за жертовність та любов до України» присвоїли  молодшому лейтенанту, журналісту Володимиру Мукану, посмертно. З початком вторгнення російських загарбників Володимир відклав у бік перо, і взяв до руки зброю. Його молоде життя на 32-му році обірвалось у боях за Бахмут.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *