У Черкасах відбулися урочистості з нагоді Дня Національної поліції України

Щорічно 4 липня відзначають День Національної поліції України. Після Революції Гідності виникла потреба у реформуванні правоохоронної системи. Тож 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну поліцію», а 4 липня на Софійській площі у Києві склав присягу перший штат Національної поліції.

Основними завданнями Національної поліції є: забезпечення публічної безпеки та порядку; охорона права і свободи людини; протидія злочинності; надання в межах, визначених законом, послуг особам, які потребують допомоги.

В умовах повномасштабного вторгнення рф функцій в українських правоохоронців додалося, і вони стали відігравати ще більш значну роль у суспільстві. Вони не лише стежать за порядком, а й допомагають евакуювати жителів регіонів, де ведуться бойові дії, виявляють диверсантів та колаборантів, а також розслідують військові злочини окупантів. Крім того, співробітники Нацполіції займаються пошуками зниклих людей, зокрема дітей.

З професійним святом черкаських поліцейських привітало власне керівництво, представники міської та обласної влади, рятувальники та представники профспілок. Від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка, виконавчого комітету та Черкаської міської ради стражів правопорядку привітав перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

«Черкаські захисники закону – надійні та віддані. Найвищою оцінкою вашої роботи є повага і довіра суспільства. Дякую за служіння народу України! Щира вдячність вам за те, що у цілодобовому режимі забезпечуєте безпеку і порядок у нашому місті, а також за те, що самовіддано виконуєте важливі завдання у гарячих точках нашої країни. Інколи навіть ціною свого життя. З нагоди професійного свята прийміть побажання міцного здоров’я, сил та терпіння. Божого благословення вам і вашим сім’ям, а нашій Україні – перемоги! Слава збройним силам, слава Національній поліції, слава Україні!», – звернувся до поліцейських Сергій Тищенко.

Також він вручив поліцейським міські відзнаки за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий рівень професіоналізму, ініціативність та наполегливість, захист прав і свобод громадян, протидію злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку в місті. Зокрема, нагородив правоохоронців нагрудними знаками «За мужність і героїзм», медалями «За сумлінну працю» та подяками міського голови.

Крім того працівники Національної поліції України отримали обласні та відомчі відзнаки та чергові звання.
Зі свого боку правоохоронці вручили подяки від Головного управління Національної поліції в Черкаській області за плідну взаємодію та співпрацю, стійку патріотичну позицію, а також допомогу та підтримку поліцейських Черкащини начальникові Черкаської обласної військової адміністрації Ігорю Табурцю, голові Черкаської обласної ради Анатолію Підгорному та Черкаському міському голові Анатолію Бондаренку.

За інфомацією пресслужби Черкської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *