Черкащина долучається до національної ініціативи «Пліч-о-пліч»

Черкащина долучається до національної ініціативи «Пліч-о-пліч». У координації з Офісом Президента, Мінвідновлення тилові регіони підставлять плече регіонам, що постраждали від війни. Для пілотного проекту обрано Херсонщину. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець на брифінгу в медіацентрі.

Як він розповів, Черкащина відбудовуватиме три села Високопільської громади: Іванівку, Новопетрівку та Миколаївку. Довкола цієї справи уже об’єдналися райони, обласний центр, будівельники та волонтери.

– Наша область ще з минулого року допомагає Херсонщині оговтуватися після «руського міра», – нагадав Ігор Табурець – Спершу ми взяли шефство над Нововоронцовською громадою – відправляли туди численні вантажі підтримки. Після того, що там накоїли російські окупанти, громада потребувала буквально всього. Уже кілька місяців, як ми підтримуємо Високопільську громаду – питною водою, ліками, продуктами. Тепер наша допомога цій громаді масштабується.

Села, шефство над якими взяла Черкащина, були окуповані з початку повномасштабної війни. Миколаївку наші ЗСУ звільнили торік в останні дні весни, Іванівку – в липні, Новопетрівку – в жовтні.

– Російські окупанти жорстоко понищили ці населені пункти, – розповів начальник Черкаської ОВА. – Тут не залишилося практично жодного вцілілого будинку. Або пряме попадання, або осколкові. Масштаби руйнацій значні. При тому, там живуть люди. Пенсіонери, родини з дітками. Багато хто повернувся після деокупації. Живуть, де є можливість: у когось, приміром, літня кухня вціліла, хтось прилаштував вцілілу частину будинку. Там кожна історія – про пережиті жахіття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *