Артоб’єкт «Волонтер – це Я» відкрили у Черкасах на площі «Хрещатик-Сіті»

Новий арт-об’єкт, що символізує волонтерський рух в Україні, відкрили у середмісті Черкас на площі «Хрещатик-Сіті». У святковому дійстві взяли участь представники кількох десятків волонтерських організацій з Черкас та різних куточків краю.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News».

Новий арт-об’єкт, який має назву «Волонтер – це Я» відучора прикрасив площу «Хрещатик-Сіті», що знаходиться у центрі Черкас. Він є символом потужного волонтерського руху в Україні. На відкриття арт-об’єкту прибули волонтери з кількох десятків волотерських організацій з Черкас та інших міст та регіонів області.

Про ідею створення арт-об’єкту та чому він мав з’явитись саме у Черкасах, журналісту «City News» розповіла очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

– Ідею створення арт-об’єкту підказало саме життя. Від початку відкритого вторгнення російських загарбників, та склалось, що Черкаси швидко перетворились на центр потужного волонтерського руху. Черкаси – місто-волонтер, місто волонтерів. На знак пошани волонтерів і волонтерського руху ми вирішили встановити тут арт-об’єкт. Концептуально, це рука, що тримає серце. Рука символізує допомогу і взаємодопомогу волонтерів, що йде від щирого серця. На серці дзеркальне відображення карти України. Це означає, що навколо цієї справи – волонтерства, згуртована вся Україна, і кожний, хто долучився до справи волонтерська, наближає Перемогу. На арт-об’єкті є графіті «Волонтер – це Я». А меседж: «Добро може творити кожний» – об’єднує всю Україні, – пояснила Інна Бандура.

Також вона повідомила, що артоб’єкт «Волонтер – це Я» – це подарунок місту Черкаси від адміністрації торгівельно-розважального центру «Хрещатик Сіті». Створила арт-об’єкт столична арт-студія HISOSHI ART STUDIO.

– У організаційному сенсі нам дуже допомогла партнерська волонтерська організація ГО «Січ». У відкритті взяли участь представники обласної військової адміністрації, міської влади Черкас та представники кількох десятків волонтерських організацій Черкас, міст і регіонів області, – додала Інна Бандура.

На світлині: очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура (в центрі) і волонтери Фонду Роман Куликов (з ліва) та Тетяна Моруненко (з права).

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *