За крок до буцегарні: московський піп з Черкащини закликав росію окупувати всю Україну (фото)

Служба безпеки викрила ще одного клірика УПЦ (МП) у Черкаській області, який виправдовував російську збройну агресію та повідомила йому про підозру. У спілкуванні з парафіянами і своїми знайомими, він неодноразово вихваляв вище військово-політичне керівництво рф і особисто очільника кремля. Також героїзував Кадирова та виправдовував воєнні злочини рашистів.

Про це журналісту «City News» повідомила речник УСБУ в Черкаській області.

– Як виявилося у ході розслідування, іподиякон був прихильником нацизму і водночас пропагував ідеї «поновлення» радянського союзу та закликав до захоплення рашистами всієї території України. Під час обшуків за місцями проживання фігуранта виявлено: комп’ютерну техніку з матеріалами ворожої пропаганди, заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою, – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Злочинну, антиукраїнську діяльність священнослужителя ілюструють наступні фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *