На Черкащині розвивають українсько-французькі відносини

Заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко спільно з головою Черкаської обласної ради Анатолієм Підгорним, заступницею міського голови Черкас Мариною Гаркавою та керівницею департаменту економіки та розвитку міськвиконкому Іриною Удод узяли участь та слово у франко-українській конференції “Французькі та українські органи місцевого самоврядування: відповіді на виклики війни в Україні”.

Про це Роман Сущенко розповів у фейсбук.
Масштабний міжнародний захід спільно організували Ambassade d’Ukraine en France / Посольство України у Франції та Sénat Французької Республіки.
Вітальні слова учасникам конференції, а це французькі сенатори, дипломати, мери французьких та українських міст, керівники громадських та професійних організацій, представники української громади Франції, передав голова Сенату Франції Gérard Larcher.
Змістовні доповіді представили Перший заступник голови Сенату Франції Roger Karoutchi, голова міжпарламентської групи дружби Франція Україна Nadia Sollogoub-Thollenaz, та посол України у Франції Вадим Омельченко.
Черкащина мала слово на початку першої сесії конференції під назвою “Посиленням співпраці між французькими і українськими громадами у контексті війни в Україні”. У своєму виступі разом з колегами зосередилася на потенціалі Черкаської області, можливостях та створенні умов для французьких інвестицій, сприятливого клімату для французьких підприємців, створення спільних підприємств для відбудови.
На зустрічі озвучили пріоритетні напрямки залучення інвестицій у місто та область:

  • впровадження інфраструктурних міських проектів;
  • реалізація проектів з енергозбереження;
  • створення сучасної туристично-рекреаційної інфраструктури;
  • лікування та реабілітація на території Франції поранених українських захисників і можливості психологічної реабілітації дітей внутрішньо переміщених осіб.

  • “Сенат Франції конституційно представляє громади, тому конференція дозволить знайти партнерів, укласти угоди про співробітництво та працювати. Звернувся персонально до сенаторів максимально мобілізувати громади до співпраці з Черкащино. Розглядаємо кілька департаментів та регіонів, а також французьких міст для укладення угод про партнерство та побратимство. У цьому контексті наші особливі очікування спрямовані на групу дружби Франції України, яка налічує представництво 50 сенаторів.
    За оцінками Світового Банку відновлення України потребуватиме 400 млрд. євро. Французькі партнери готові узяти участь у реконструкції нашої держави. Це великий ринок чисельністю майже 50 млн споживачів, тому французькі компанії та громади можуть бути поза конкуренцією”, – написав Сущенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *