Черкащину омине європейська спека

Аномальна спека вже більше тижня утримується в Європі. Існує ймовірність, що липень стане найспекотнішим за всю історію. Втім потужна хвиля спеки лише зачепить регіон, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні кульмінація спеки: майже 14 годинний світловий сонячний день забезпечать 30-33 градуси. Ще завтра вдень високі 30º збережуться, але у другій половині дня наш регіон відчуватиме вплив атмосферних фронтів з північного заходу, які відзначаться короткочасними грозовими дощами та зниженням температурного фону на 2°.

До кінця поточного тижня стабільної погоди гарантувати не можна, оскільки активізувалися атлантичні циклони, які час від часу надсилатимуть у наш регіон грозові осередки, які не зупинять темпи проведення жнивної кампанії. Температура вночі 13-18°, вдень 24-29°.

У суботу погода зміниться, інтенсивність дощів збільшиться, але це вже інша синоптична історія.

За останні 30 років метеорологічних спостережень на Черкащині, абсолютний максимум липня 38° зафіксовано в Умані у 2007 році. Цього року 34° зареєстровано лише на метеостанції Золотоноша. А найжаркіший липень із середньомісячною температурою 24,5° спостерігався у 2001 році

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *