Гроші з бюджету міста у Черкасах даватимуть волонтерам, які допомагають армії

Програму фінансової підтримки волонтерів ухвалили у Черкасах. Відповідно до рішення міськради, з міської скарбниці виділять півмільйона гривень на підтримку діяльності для тих десяти волонтерських організацій, які допомагають ЗСУ і здобудуть перемогу у конкурсі.  

Як повідомив журналіст «City News», під час чергового засідання пленарного Черкаської міської ради депутати ухвалили програму фінансової  підтримки волонтерської діяльності з коштів міського бюджету обласного центру.

Її автором виступила відома волонтерка, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Суть програми полягає у тому, що кожна волонтерська організація може взяти участь у конкурсі, а десять переможців – отримати міні грант у сумі 50 тисяч гривень на волонтерську діяльність пов’язану з підтримкою ЗСУ.

– Черкаська громада, ймовірно одна з перших в Україні, яка затвердила програму підтримки волонтерської діяльності. Ми запускаємо пілотний проєкт і пропонуємо іншим громадам наслідувати наш приклад. Процедура не важка і завдяки порталу «Дія» максимально прозора. П’ятсот тисяч гривень для бюджету Черкас не такі вже великі кошти, але цього досить, щоб 10 волонтерських організацій змогли отримати можливість використати по 50 тисяч гривень на свою діяльність. Сума у 500 тисяч гривень просто незрівнянно менша від вартості тієї кількості гуманітарного вантажу, який можна на ці кошти привезти в Україну, – пояснила Інна Бандура.

Потреба у аналогічних програмах реально існує. Це надзвичайно актуально.

– Лише уявіть собі абсурдність ситуації. Десь є зібрана гуманітарна допомога: ліки, медзасоби, амуніція, обладнання, продукти, а забрати її волонтери не можуть, бо не мають коштів на пальне. Сама зіштовхувалась  з цією проблемою. Вже мали місце випадки, коли через те, що волонтерам не вдалось зібрати 50 тисяч гривень на пальне, в Україну не змогли доправити 20 тонн якогось важливого гуманітарного вантажу, – додала  авторка проєкту.

Вона ж подякувала усім, хто допомагав.

– Рішення, щодо внесення змін до програми «Турбота» означає, що в Черкасах запрацює програма підтримки волонтерського руху. Дякую колегам-депутатам за підтримку, а представнику ГО Січ Віталію Радченко за змістовний виступ! Більш детально про програму та умови участі в ній буде публічна інформація і я на своїй сторінці буду також активно її висвітлювати, – зазначила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *