У центрі Черкас триває облаштування алеї ліхтарів-музикантів

Оригінальну алею ліхтарів-музикантів створюють уздовж пішохідної зони поруч із музичною школою № 1 імені Миколи Лисенка, що на вулиці Байди Вишневецького. Нині тут оновили тротуарне покриття, далі ж продовжать встановлення кованих ліхтарів.

Біля музичної школи з’явиться «оркестр» вуличних музикантів у вигляді саксофоніста, трубача, контрабасиста й скрипаля (їх висота сягатиме трьох метрів), арфи (2,5 метрів). Перед входом у школу облаштують лавку з музичним оздобленням. Усі ліхтарі виготовлені з оцинкованої сталі за індивідуальним проектом.

Нагадаємо, ідея з облаштування в Черкасах алеї-музикантів належить директорці музичної школи Юлії Темченко. Свого часу вона подала її для участі в громадському бюджеті. Тоді її ініціативу своїм голосуванням підтримали сотні жителів Черкас.

– Впевнена, що поява подібного арт-об’єкту відволіче наших дітей від війни, це важливо для них. Вони вже зараз дуже емоційно реагують на зміни поруч із школою, – прокоментувала вона. – Для нашої музичної школи, яка є архітектурною пам’яткою, це дуже знаково. Музичні ліхтарі створять особливу атмосферу й чудово доповнять екстер’єр навколо будівлі навчального закладу.

– Це потрібно, перш за все, дітям, які розвивають свої здібності в цій школі, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Думаю, що алея з фігурами музичного оркестру стане чудовим доповненням до будівлі, спорудженої наприкінці XIX століття, й учні ще з більшим натхненням відвідуватимуть свої заняття тут.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *