«Кікімори», маскувальні сітки і «обіди вдячності» – справа рук черкаських «Лютих бджілок»

«Волонтер – це Я». «City News» презентує парад волонтерів Черкащини. Це цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини». У них журналісти видання знайомитимуть читачів з 26 волонтерськими структурами, що працюють Черкащині і які підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Знайомтесь – «Люті бджілки».

– Наша волонтерська організація називається «Волонтерський Хаб- Черкаси», а ми – його підрозділ «Люті бджілки». Працюємо з першого дня повномасштабного вторгнення росії. Допомагаємо внутрішньо переміщеним особам, але основна діяльність – допомога військовим амуніцією, технікою, а також пораненим солдатам ЗСУ, яким надаємо одяг, інвалідні візочки тощо. Протягом року ведемо соціальний проєкт «Обід вдячності». Раз на тиждень по четвергам привозимо обід для поранених солдат, які лікуються у медичних закладах Черкас. Обід вдячності – це приготовлена нашими волонтерами домашня їжа для солдат, яким вже під набридла лікарняна їжа. На цей форум нас запросила ГО «Січ», яка разом з БО БФ «Хрещатик-Сіті» виступила співорганізатором цього волонтерського форуму. Прибули сюди для того, щоб показати, що ми робимо для Перемоги, а також познайомитись з іншими волонтерськими організаціями, – розповіла координаторка підрозділу «Люті бджілки» Тамара Рогоза.

Загалом серед занять «Лютих Бджілок» є збір допомоги на передову, плетіння маскувальних сіток і «Кікімор», підтримка поранених у шпиталі, надання прихистку та забезпечення всім необхідним внутрішньо переміщених осіб.

Історія:

З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну на базі Черкаського вищого професійного училища почав діяти «Волонтерський ХАБ – Черкаси», створений за ініціативою директора закладу Сергія Воронова. Нині діє як сам хаб, так і його підрозділ «Люті Бджілки».

Невтомні волонтерки та волонтери «Хабу» купують та передають на фронт квадрокоптери, тепловізори, пальне, а також долучаються до ремонту автівок. Нещодавно «Волонтерський ХАБ – Черкаси» зібрав кошти на доукомплектування відремонтованих автомобілів та придбання набору інструментів для них. Машини вже допомагають службовцям 3-ої окремої танкової бригади ЗСУ.    Окремий та величезний напрямок роботи «Волонтерського ХАБу – Черкаси» та його підрозділу #Підрозділ_Дівчата_Бджілки – захист українських воїнів. Щодня з ранку до вечора невтомні руки плетуть маскувальні сітки та роблять маскувальні костюми «Кікімори». 

«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *