У школах і садочках Черкас продовжують впорядковувати укриття

 У школах Черкас триває підготовка до нового навчального року. Аби учні могли повернутися за парти, в них продовжують облаштовувати сховища. Сьогодні міський голова Анатолій Бондаренко разом із заступницею Анастасією Чубіною, яка курує галузь освіти, відвідали один із навчальних закладів у Південно-Західному районі та ознайомилися із перебігом ремонтних робіт в тамтешньому укритті.

Міський голова поставив завдання – завершити всі розпочаті ремонти в сховищах до 1 вересня.

– Створення безпечних умов для учнів та педагогічного колективу – це одне з найважливіших завдань, яке ставить перед собою наша команда, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Аби всі батьки, які зранку відводять своїх дітей на уроки, були спокійні та впевненими в тому, що під час повітряної тривоги їм нічого не загрожує.

Укриття в цій школі роблять відповідно до всіх наявних норм: облаштовують стіни, підлогу, стелю, санітарні вузли, вентиляцію.

На випадок повітряної тривоги одночасно в ньому зможуть перебувати до 1 000 учнів.

Як розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна, нині ремонт триває у сховищах майже 30 закладах освіти. Це – і школи, і дитячі садочки. Торік у навчальних закладах облаштували 12 укриттів.

– Ми працюємо над тим, аби з нового навчального року максимально забезпечити очне навчання, – розповіла заступниця міського голови. – Є школи з великою чисельністю учнів і їхні укриття не розраховані на таку кількість дітей. Через це в тих закладах освіти запроваджуватимемо змішане навчання.

За словами директорки школи Ірини Овчаренко, оскільки сховище велике, обсяг робіт досить значний. Проте у першій половині сховища залишається тільки встановити двері, пофарбувати їх та підлогу. У другій половині сховища роботи у розпалі: штукатурять, вирівнюють стіни, міняють  сантехніку.

– Будівельники обіцяють до 1 вересня завершити всі роботи, аби всі учні могли вийти на очне навчання. Це надзвичайно важливо для повноцінної освіти та комунікації дітей. 

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *