Черкащина допомагає родині пенсіонерів з Херсонщини відновити дім

Розрадити, допомогти, відбудувати втрачене. Черкащина допомагає оговтатися звільненим після окупації селам Херсонщини. Шефство наша область тримає над Іванівкою, Новопетрівкою та Миколаївкою. Ремонтники тут вже працюють в обійстях місцевих жителів.

Від колись затишного будинку з усіма зручностями лишились одні спогади. Усі нажитки родини Жолобчуків із Херсонщини понищили росіяни.

– Уціліла лише ікона, що висіла у спальні, – розповідає Ганна Жолобчук. – На ній – жодної подряпини після влучання снаряда в будинок і пожежі.

Відколи в село зайшли окупанти, щоночі подружжя пенсіонерів перечікувало обстріли в домашньому погребі. Удень разом із сусідами ховалися у великому підвалі на вулиці.

– Прямісінько туди одного разу теж поцілив ворожий снаряд, – показує жінка. – Але, на щастя, не розірвався.

Ганна Миколаївна з чоловіком змушені були їхати подалі від рідного села. Однак повернулись, тільки-но його звільнили наші ЗСУ. Зараз мешкають у старенькій хатині, в яку свого часу заселялись після одруження. І мріють про колишнє життя, як і всі в Іванівці.

– Коли чую такі історії – хочеться зробити якомога більше для цих людей, – наголосив начальник Черкаської ОВА. – Розрадити, допомогти, відбудувати втрачене. Це і робить Черкащина в межах національного проекту «Пліч-о-пліч».

Нагадаємо, разом з іншими тиловими областями Черкащина бере участь у національному проекті з відбудови Херсонщини «Пліч-о-пліч», ініційованого Президентом України.

За інформацією пресслужби черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *