Арт-простір з нагоди Дня державності відкрився у черкаському ЦНАПі

Мистецький арт-простір відкрився в департаменті «Центр надання адміністративних послуг» з нагоди Дня державності України. На трьох локаціях упродовж місяця відвідувачі ЦНАПу зможуть побачити кращі художні твори, плакати і фотографії, зроблені талановитими черкасцями. Роботи об’єднані темою державотворення та України.

Таку ідею втілили колектив ЦНАПу разом з департаментом освіти та гуманітарної політики.

«Щодня через наш департамент проходить до 600 осіб. І ми вирішили окрім послуг, які надаємо містянам, додати у їхнє життя позитиву. Адже з різних причин вони не завжди можуть відвідувати черкаські музеї чи виставки. Тому, аби наблизити мистецтво до людей, ми будемо показувати, які таланти живуть у Черкасах», – розповідає директор департаменту ЦНАП Олег Ткаченко.

За словами організаторів, розташований арт-простір на трьох локаціях.

Першу можна побачити, зайшовши у приміщення ЦНАПу з вулиці Остафія Дашковича. Тут позаду рецепції представлені кращі плакатні роботи із серії міжнародного мистецького проекту «Вольнанова». Їх виконали студенти та викладачі кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету.

Друга локація діятиме в цьому ж приміщенні, в залі прийому заявників. Тут відвідувачі зможуть подивитися виставку фоторобіт загиблого черкаського військового Володимира Мукана. Ці світлини раніше демонструвалися у сквері «Юність».

На третій локації представлені малюнки дітей-вихованців дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута. Тут зібрано кращі роботи першого відкритого міського конкурсу «Вольнанова діти». Ця локація діятиме в приміщенні відділу біометричних паспортів ЦНАП (вхід у з вул.Благовісної).

«Ми плануємо зробити такі виставки постійними, лише змінювати їхнє наповнення, – говорить начальниця управління культури департаменту освіти та науки Валентина Шепецька. – Адже в Черкасах багато художників, фотографів, митців, творчо обдарованих дітей і молоді. Тому відкриті до співпраці з усіма охочими. А черкасців запрошуємо до ЦНАПу не тільки вирішити свої питання як жителів громади міста, а й щоби вони приєдналися до творчості, більше пізнавали наших талановитих земляків».

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *