Черкасцям пропонують оформити субсидію в зручний для них спосіб

Для оформлення субсидії черкасцям потрібно подати заяву. Це можна зробити двома способами: онлайн або офлайн. Про алгоритм подачі розповідає заступниця директора департаменту соціальної політики Катерина Бінусова.

За словами Катерини Бінусової, якщо людина віддає перевагу електронному формату і не хочете витрачати час на відвідування сервісного центру, то свої документи може надіслати через портал Дія або через канали Пенсійного фонду – онлайн кабінет чи мобільний застосунок.На сайті Дії потрібно авторизуватися через BankID. Далі підтвердити персональні дані, аби система впевнилась, що це саме ви, та у розділі «Заява на субсидію» подати звернення. Всі кроки на порталі прості та зрозумілі.

Якщо людина подає звернення через канали Пенсійного фонду, наприклад, в онлайн кабінеті, треба заздалегідь підготувати сканкопії документів. Їх треба буде підвантажити на одному з етапів формування заяви. Для зручності користувачів ПФУ створив покрокову інструкцію.Якщо людина бажає особисто подати заяву на субсидію, то, як і раніше, може звернутися до сервісного центру ПФУ, уповноважених осіб територіальної громади або до ЦНАП того району, де проживає. Також може надіслати документи поштою.

«Зараз до Пенсійного фонду необхідно подавати заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи та витрати, – говорить Катерина Бінусова. – Але вже незабаром стане доступним механізм спрощеного звернення. Це значить, що людям не потрібно буде фізично відвідувати сервісний центр. Вони зможуть подати заяву через онлайн-канали, вказавши лише членів сім’ї, адресу проживання та рахунок у банку. Всю іншу інформацію збере ПФУ та сповістить їх про призначення субсидії».

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *