Довічна тюрма – реальна перспектива зрадника, який у складі військ рф штурмував Бахмут

СБУ повідомила про підозру бойовику окупаційного підрозділу збройних сил рф, який штурмував Бахмутський напрямок. Підозрюваного оголошено у розшук.

Як поінформувала журналіста «City News» пресслужба УСБУ в Черкаській області, завдяки доказовій базі Служби безпеки, повідомлено про підозру ще одному бойовику окупаційного угруповання рф, що воював проти Сил оборони на східному фронті.

Зрадник входив до складу одного із мотострілкових підрозділів Південного військового округу зс рф і неодноразово брав участь у наступах та штурмах російських військ у Бахмутському районі. За даними кіберпідрозділу зрадником виявився 36-річний мешканець тимчасово окупованого міста Рубіжне. Будучи радикально налаштованим та підтримуючи збройну агресію росії, в 2021 році він вступив добровільно до підконтрольного рф силового блоку терористичної організації «лнр». На посаді навідника танка проходив службу у складі «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. отамана Платова». Після початку повномасштабного вторгнення росії цей підрозіл ввійшов до збройних сил рф та був залучений до ведення бойових дій на Луганському та Донецькому напрямках, – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Встановлено, що бойовик неодноразово обстрілював позиції українських військових та брав безпосередньо участь у окупації населений пунктів у Сєвєродонецькому та Бахмутському районах. Під час одного з таких боїв за місто Попасна у квітні 2022 року зловмисник отримав тяжке поранення, однак відновившись продовжив воювати у складі військ країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчими СБУ фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасового окупованій території. Йому загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Заходи з викриття держзрадника проводили співробітники СБУ Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *