Черкаси отримали домедичні засоби для допомоги воїнам

Черкаси отримали гуманітарний вантаж від американської  компанії «Ukrainian Federation Of America». У ньому – таблетки, хірургічні набори, перев’язувальний матеріал, шприци, джгути, системи для крапельниць, носилки, лабораторне приладдя тощо. Це все за дорученням міського голови Анатолія Бондаренка передали представникам ГО «Стоматологи Черкащини». Далі партію домедичних засобів відправлять для порятунку життя і реабілітації воїнів.

«Ми шукали реабілітаційне обладнання і звернулися з листом до цієї американської компанії, – розповідає директорка Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідінстю «Жага життя» Наталія Воронкіна. – Вони ж, знаючи  як важко українцям під час повномасштабної війни долати російського агресора, прислали нам гуманітарну допомогу, де є багато речей, потрібних для допомоги воїнам». 

Як розповідає заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, міська влада постійно працює з волонтерськими організаціями, які їздять на передову, довозячи туди провізію.

«Україна тримається завдяки неймовірній мужності та подвигу наших воїнів. І ми, як міська влада та як громадяни на мирній території, зі свого боку, маємо все зробити для їхньої підтримки, – сказала під час передачі гуманітарної допомоги Марина Гаркава. – Дякуємо американським медикам,  які передали нам цей транш допомоги. Дякуємо всім медичним працівникам і волонтерам, які, не рахуючись із власним часом, коштами й силами допомагають рятувати наших захисників і в такий спосіб наближають перемогу». 

За словами представників ГО «Стоматологи Черкащини», цей вантаж вони передадуть співзасновнику організації Володимиру Соболевському, який зараз перебуває на передовій. Власним коштом лікар Соболевський придбав медичну евакуаційну машину і оснастив її необхідною апаратурою.

«Ми вдячні за підтримку керівництву нашого міста. Медична евакуація – це первинна ланка, яка приймає поранених. І допомога з тилу якісними медичними препаратами та обладнанням вартує життів наших воїнів. Наразі з колегами обговорюємо, де саме цей вантаж найнеобхідніший», – прокоментував Володимир Соболевський

За інформацєю пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *