Укрпошта презентує поштову марку «Винищувачі зла»

Сьогодні у переліку українських поштових марок з’явилася нова – із літаками-винищувачами F-16. Погашення штемпелем «Перший день» пройде в головпоштамті, спецпогашення також відбудуться в регіонах України.

Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті; штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ (Донецька область).

Поки Повітряні сили та вся країна чекає на передачу F-16, Укрпошта вводить в обіг поштову марку «Винищувачі зла», наголошуючи на гострій необхідності такого виду авіації та візуалізуючи роботу «бойових соколів».

Посилення нашої авіації багатофункціональними літаками F-16, забезпечить Україні перевагу в повітрі, не підпустить ракети та дрони до наших територій, надасть підтримку військовим на передовій, встановить можливість контролювати акваторію Чорного моря та захистить життя українців від щоденного терору.

Номінал поштової марки – F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України) + 16,00 грн – сума благодійного внеску, який буде спрямовано на придбання безпілотників. Тираж – 600 тис. примірників. Ціна маркового аркуша – 156,00 грн. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт, картку. Поштовий набір можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, офіційному онлайн-магазині, на маркетплейсах eBay та Amazon.

Крім того, Укрпошта підготувала тематичний мерч – ексклюзивну сувенірну терку, отвори якої виконані у формі літаків F-16. Замовити таку продукцію можна лише в поштовому маркеті за посиланням.

Автор поштової марки, конверта «Перший день», немаркованого художнього конверта та картки – Максим Паленко. Максима Паленка вже багато років знають як талановитого ілюстратора відомих видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Видавництво Старого Лева», проте з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну художник створив чимало антивоєнних плакатів. Графіка Максима «Маріупольська Покрова» була продана на аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів, які були використані на закупівлю дронів для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *