У центрі Черкас – куточок тропічного лісу та копія індуїстського храму

2 роки тому у міському дитячому парку знову запрацювала експозиція Черкаського міського зоопарку «Roshen» Ангкор-Ват Черкаси «Дивовижний світ тропіків». Її назвали на честь видатного Храмового комплексу Ангкор-Ват, однієї з найбільших індуїстських релігійних споруд.
У першому залі розташована міні-оранжерея – тут зібрано близько 200 видів тропічних та субтропічних рослин. В іншому залі живуть тваринки, батьківщина яких також Індокитай та Камбоджа – це колекція тераріумної групи: павукоподібні, змії, ігуана.
До речі, ігуана «Чегевара» потрапила до Черкас з самого Харкова. Із початку повномасштабного вторгнення родині разом із своїм домашнім улюбленцем довелося покинути рідну домівку. Проте, через складну зимову дорогу тваринку довелося передати іншим людям. Так вона й потрапила в наше місто, де про неї добре піклуються.
Окрім того, в оранжереї створені штучні водойми, де живуть коропи кої. Маленькі відвідувачі особливо полюбляють годувати рибок спеціальним кормом.
Також жителі міста організовують тут тематичні фотосесії, наприклад у гавайському стилі чи в стилі лісової мавки. А діткам проводять екскурсії та майстер-класи. Одного разу для учнів однієї з міських шкіл тут провели відкритий урок з біології.
Фрески, скульптури, рослини, висока температура та вологість – усе це створює неповторну атмосферу, яка миттєво переносить у серце справжніх тропіків.
Додамо, що Ангкор Ват «Дивовижний світ тропіків» працюють з середи до неділі з 10:00 до 16:00. Понеділок та вівторок – вихідні дні.

Про це інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *